100 PF: Obeležitev 100. obletnice ustanovitve Pravne fakultete

V letu 2020 bomo praznovali 100. obletnico ustanovitve Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. V povezavi s to častitljivo obletnico smo že v preteklem letu obeležili nekatere pomembne dogodke, še več pa jih bo sledilo letos in prihodnje leto. 

Z namenom približati zgodovinsko ozadje in okoliščine ustanovitve Univerze, posebej pa še Pravne fakultete tako študentom naše fakultete, kot tudi širši zainteresirani javnosti, smo na spletni strani vzpostavili posebno podstran oziroma zavihek, namenjen prav tej obletnici, poimenovan »100 PF«.

Podstran bo služila kot skupna točka za vse informacije, povezane z obeležitvijo te obletnice. Na njej boste lahko našli napovedi aktualnih dogodkov, zanimive predstavitve in povzetke preteklih dogodkov, predvsem pa številne vsebine in gradiva, povezane z ustanavljanjem Pravne fakultete.

V tem času bo deloma prilagojena tudi vizualna podoba spletne strani fakultete, saj se bodo na spletni strani izmenjavale fotografije, posvečene nekaterim najpomembnejšim profesorjem iz časa ustanavljanja fakultete

Stran, ki se bo v nadaljevanju še razvijala in dopolnjevala, je dostopna na  tej povezavi. Vabimo vas, da si jo ogledate in se seznanite z izjemno zanimivo zgodovino naše ustanove. 

prof. dr. Katja Škrubej s sodelavci
Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115