Razpis za raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za raziskovalne štipendije na 32 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike. 

Razpis je objavljen na spletni strani ASEF: http://www.asef.net/visiting-usa. Rok za oddajo prijav je 15.2.2019. Morebitna vprašanja lahko pošljete na info@asef.net

V petek, 21. decembra ob 13:45, bodo predstavniki fundacije ASEF na predstavitvenem sestanku na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova cesta 16, Ljubljana) predstavili štipendijski program in izkušnje štipendistov iz preteklih let. 

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in Američane slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah izven Slovenije. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in izmenjavo znanja med Slovenijo in odličnimi tujimi univerzami. ASEF nadarjenim slovenskim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

 Vabljeni k prijavi!