14. Informativa: sejem izobraževanja in poklicev

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani | Prid’te na (ta)pravoLj!

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa
 je nazaj. Tudi študenti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani bodo predstavili študij prava ter obštudijske dejavnosti in »iz prve roke« boste lahko izvedeli vse o življenju študenta na izjemni fakulteti, tako po uspehih kot iz vidika prostorskih in drugih pogojev za študij, ki se nahaja v samem centru Ljubljane ob Zmajskem mostu.

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani bo v študijskem letu 2023/2024 pričela z izvajanjem enovitega petletnega magistrskega študijskega programa Pravo.

Približali vam bomo poklic pravnika, predstavili zaposlitvene možnosti in možnosti nadaljevanja študija na tretji stopnji ter programe izpopolnjevanja in specializacije.

Tudi letos bomo izvedli anketo in sodelujočim razdelili nekaj privlačnih nagrad.

Nekaj utrinkov z zadnje Informative, ki je potekala v živo, si lahko ogledate v priloženi datoteki.

Obiščite nas 20. in 21. januarja 2023 med 9. in 18. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, že en mesec pred uradnimi informativnimi dnevi.

Povezava do dogodka: Domov | Informativa


Univerza v Ljubljani s pestrim programom na Informativi 2023
 
Ljubljana, 19. 1. 2021 - Univerza v Ljubljani (UL) se bo s svojimi članicami in službami rektorata predstavila na sejmu izobraževanja in poklicev Informativa 2023. V petek, 20. januarja, in soboto, 21. januarja 2023 bodo imeli dijaki in študenti na Gospodarskem razstavišču priložnost na enem mestu izvedeti vse o družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih najstarejše in največje visokošolske ter raziskovalne ustanove v Sloveniji, ki se uvršča med tri odstotke najboljših univerz na svetu.

Univerzitetno mesto UL na dogodku Informativa 2023 združuje stojnice fakultet in umetniških akademij, na katerih bodo zaposleni in študenti na inovativen način predstavljali študij in obštudijske dejavnosti ter bili obiskovalcem na voljo za vprašanja, dileme in nasvete glede izbire študija.

V soboto bo sejem obiskal tudi predstavnik vodstva Univerze v Ljubljani, prorektor za umetnost prof. mag. Matjaž Drevenšek. Prorektor bo ob 14. uri podelil priznanje za naj stojnico UL, ki bo prejela največ glasov med sodelujočimi Univerzitetnega mesta UL.

Program UL na Informativi 2023, ki je dostopen na spletni strani UL, je pripravila univerzitetna visokošolska prijavno informacijska služba v sodelovanju s Kariernimi centri UL.
Za lažjo in bolj premišljeno izbiro študija se bodo študenti lahko udeležili predstavitve študijskih programov UL, izvedeli alternative možnosti vpisa ob nesprejetju na želeni program, s pomočjo Hollandovega vprašalnika raziskali svoje interese, prejeli usmeritve za uspešno oddajo prijave ter spoznali pestro ponudbo (ob)študijskih dejavnosti Univerze v Ljubljani.

Univerza v Ljubljani bo imela v času Informative odprt tudi svetovalno-izobraževalni kotiček, na katerem bodo lahko udeleženci pod vodenjem strokovnjakov izračunali svoje točke, se pogovorili o alternativnih možnostih izbire, spoznali postopke uveljavljanja pravic do priznavanja posebnega statusa in statusa s posebnimi potrebami, imeli možnost osebnega svetovanja na temo izbire študija. Kotiček bo odprt v petek in soboto, med 11. in 18. uro, na balkonu v kupoli A na Gospodarskem razstavišču.

Priloga:

Galerija