Konferenca »Socialna država in revščina«

Čeprav se revščina razlikuje od države do države, je njena temeljna skupna značilnost, da prizadeva dostojanstvo človeka, njegov osebni razvoj, ugled v delovnem in življenjskem okolju. Na današnji stopnji razvoja, v 21. stoletju, je družbeni sistemi ne zmorejo odpraviti, pa naj si gre za razviti ali nerazviti del sveta. To velja tudi za Slovenijo.
V monografiji Socialna država in revščina skupina avtoric in avtorjev opozarja na problem revščine in socialne izključenosti ter išče načine, kako revščino odpraviti. Monografija v elektronski obliki je prosto dostopna na spletni povezavi: 
Socialna država in revščina | Univerzitetna založba Univerze v Mariboru (um.si)

Avtorice in avtorji monografije bodo ključne ugotovitve predstavili na konferenci Socialna država in revščina, ki bo 23. januarja 2023  na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, z začetkom ob 8.30. Program konference najdete v priponki.

Udeležba na konferenci je brezplačna in je mogoča na podlagi prijave na povezavi: Prijavni obrazec - Socialna država in revščina - 23. 1. 2023 (google.com). Veseli bomo vaših prijav, in sicer do četrtka, 19. januarja 2023.
Datoteke