Nagrada za posebne dosežke ekipi Pravne fakultete v Ljubljani

Tudi letos se je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani februarja v Parizu udeležila mednarodnega tekmovanja iz gospodarske mediacije ICC International Commercial Mediation Competition, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica (International Chamber of Commerce) in ki je letos potekalo že petnajstič. 

Tekmovanja se je udeležilo 66 univerz in preko 130 priznanih mediatorjev z vsega sveta. Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki so jo sestavljali Andreja Bohak, Kristina Kuča in Krištof Nojič, se je na tekmovanju pomerila z Hitotsubashi University z Japonske, z University of Trento iz Italije, z Vrije Universiteit Amsterdam z Nizozemske in z Brooklyn Law School iz ZDA. 

Naša ekipa je proti vsem nasprotnikom nastopila izredno uspešno in na koncu prejela eno izmed desetih nagrad za posebne dosežke, ki jih organizatorji podelijo med 66 tekmovalnih ekip. Prejela je nagrado za najboljšo uvodno izjavo (t.i. »special award for opening statement«). 

Študente so pod mentorstvom as. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc na tekmovanje pripravljale bivše tekmovake Tajda Jager, Urša Demšar, Maja Bosnič in Petra Miklašič. 

Iskrene čestitke!

                         Od leve proti desni: Krištof Nojič, Kristina Kuča, Andreja Bohak, Urša Demšar in Neža Pogorelčnik Vogrinc.

                         Foto: ICC

 

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115