Nov uspeh ekipe Henrik Steska na XVII. Regionalnem moot court tekmovanju

Ekipa Pravne fakultete, ki nosi ime nekdanjega profesorja in dekana Henrika Steske, se je minuli konec tedna v Podgorici že tradicionalno udeležila finalnega dela XVII. Regionalnega moot court tekmovanja iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic (Regional Moot Court Competition) in na tekmovanju dosegla skupno izvrstno 3. mesto.

Že na pisnem delu tekmovanja je letošnja ekipa z naše pravne fakultete dosegla odlično drugo mesto za memorandum tako za pritožnika kot za državo. Na finalnem delu v Podgorici se je ekipa na podlagi odličnega nastopa in dveh zmag v skupinskem delu uvrstila v polfinale, kjer je tokrat nastopila proti ekipama Gavro Vuković (Univerza v Podgorici) in Iustitia (Univerza v Nišu). Slednja je bila tudi končna zmagovalka in se bo novembra v Strasbourgu na ESČP pomerila z zmagovalcem sestrskega nordijskega tekmovanja. Naši ekipi pa se kljub odličnemu poznavanju sodne prakse in pravnih problemov ter suverenemu nastopu žal ni uspelo uvrstiti v finale, vendarle pa je na koncu dosegla odlično tretje mesto.

Ekipo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani so sestavljali Jerneja Logaj, Mia Oberstar, Marta Lipovec, Larisa Ravnjak in Filip Savić. Tekmovalci so izvrsten uspeh na podlagi celoletnega trdega dela dosegli pod budnim očesom trenerk (in bivših tekmovalk) Kristine Krajnc in Metke Vodušek ter pod mentorstvom as. Jaka Kukavice.

Ekipi za izjemen uspeh iskreno čestitamo!
Galerija