Nov uspeh študentske ekipe na XIII. Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja EKČP

V dneh od 17. do 19. maja 2019 se je ekipa Henrik Steska tradicionalno udeležila XIII. Regionalnega moot court tekmovanja (Regional Moot Court Competition) iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic, ki je letos potekalo v Banjaluki v Bosni in Hercegovini. Ekipa se je na podlagi odličnega nastopa v skupinskem delu uvrstila v polfinale, kjer je tokrat nastopila proti ekipama Iudex (Univerza v Sarajevu) in Radomir Lukić (Univerza v Novem Sadu). Navkljub suverenemu nastopu, kar so posebej izpostavili nekateri vidnejši sodniki na tekmovanju, se ekipi ni uspelo uvrstiti v finale, na koncu pa je dosegla skupno 5. mesto. 

Izpostaviti velja, da je ekipa Henrik Steska letos ponovno pripravila najboljša memoranduma za pritožnika in za državo ter tako osvojila prvo mesto po pisnih izdelkih. 

Ekipo so sestavljali Domen Antonič, Julija Damjanovič, Marcela Dolenc, Tilen Jarc, Iva Šturm in Iza Thaler. Priprave na tekmovanje so potekale pod nadzorom trenerjev Špele Lovšin in Milana Stankovića ter pod mentorstvom as. Marjana Kosa.

Ekipi iskreno čestitamo!«

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115