Pravna fakulteta je gostila prvi Erasmus Staff Week


Fakultetna mednarodna pisarna je ob podpori Erasmus koordinatorja dr. Luke Tičarja v tednu med 25. in 29. novembrom 2019 organizirala Erasmus Staff Week, in sicer pod naslovom: "Current issues in Erasmus+ programme and internationalisation in law”.

Tovrstna srečanja, ki jih običajno izvajajo centralne univerzitetne službe za mednarodno sodelovanje, združujejo predvsem Erasmus koordinatorje in zaposlene v mednarodnih pisarnah, ki na od tri- do petdnevnih dogodkih delijo svoje dobre prakse in/ali se usposabljajo za svoje delo. Del programa je vedno namenjen tudi spoznavanju države gostiteljice in njenih kulturnih značilnosti.

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani je Erasmus Staff Week izvedla prvič, udeležilo pa se ga je 13 tujih udeležencev z naših partnerskih fakultet. Glede na njihove odzive lahko rečemo, da smo gostom zelo uspešno predstavili svojo fakulteto in univerzo ter dobili izvrstno priložnost za poglobitev stikov in s tem omogočili utrditev že tako dobrega mednarodnega sodelovanja med nami. Prvi dan programa je bil namenjen spoznavanju naše univerze in fakultete, v naslednjih dneh je sledilo pet delovnih sklopov, v katerih smo s pomočjo aktivne udeležbe skoraj vseh sodelujočih obravnavali teme, kot so npr. pomen internacionalizacije za pravne fakultete, spodbujanje mobilnosti med študenti in zaposlenimi, skrb za tuje izmenjavne študente ter pomen angleških predmetov in skupnih študijskih programov v ponudbi visokošolskega zavoda. Z gosti smo se tudi sprehodili po središču Ljubljane, jim organizirali vodeni ogled Narodne in univerzitetne knjižnice, jih skozi kratek in zabaven tečaj naučili osnov slovenskega jezika in jih peljali na izlet do Postojnske jame in Pirana. Nekateri od gostov so s kratko predstavitvijo svojih univerz sodelovali tudi na informativnem sestanku za domače študente, na katerem smo predstavili aktualni razpis za Erasmus izmenjave za študij v prihodnjem študijskem letu.
 
Podrobnejši program dogodka si lahko ogledate TUKAJ, nekaj fotografij s celotedenskega dogajanja pa najdete v pripeti galeriji.

Erasmus Staff Week je bil umeščen med dogodke, s katerimi Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani obeležuje 100. obletnico svojega obstoja.Galerija