Pravna fakulteta UL uvrščena na 69. mesto na svetu na Timesovi svetovni lestvici za področje pravnih študijev za leto 2022

 
Ponosni smo na visoko uvrstitev naše fakultete na svetovni lestvici univerz Times Higher Education (THE) za leto 2022 - na Timesovi lestvici pravnih študijev se je Univerza v Ljubljani namreč uvrstila na 69. mesto na svetu. Na vrhu lestvice pri pravnih študijih so Univerza Stanford (ZDA), Univerza v Cambridgeu (ZK) in Univerza v New Yorku (ZDA); za ljubljansko pa so razvrščene mnoge zelo ugledne evropske univerze.

Lestvica THE 2022 sicer vključuje več kot 1650 univerz iz 99 držav; med njimi tudi tri slovenske: poleg Univerze v Ljubljani še Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem.

Lestvica že od leta 2004 zagotavlja kredibilne podatke o univerzah za študente, akademsko skupnost, vlade in poslovni svet. THE nudi lestvico najboljših svetovnih univerz s poudarkom na raziskovalnem poslanstvu. Je edina globalna univerzitetna lestvica, ki ocenjuje raziskovalno usmerjene univerze z vidika vseh njihovih ključnih poslanstev: poučevanje (izobraževalno okolje), raziskovanje (obseg, sredstva in ugled), citiranost (raziskovalni vpliv), prihodke iz gospodarstva (prenos znanja) in mednarodni vidik (zaposleni, študenti in raziskave). Pri tem uporabljajo 13 natančno določenih kazalnikov delovanja, ki omogočajo razumljivo in uravnoteženo primerjavo.

Podrobnejše informacije o lestvici THE najdete TUKAJ; rezultate za leto 2022 pa TUKAJ.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115