Pravna obzorja - znanstvena konferenca slovenskih študentov prava

Kdo lahko sodeluje? Študenti I. in II. stopnje PF UL, PF MB in PF NG 

Potek in pomembni datumi:

Do 27. februarja 2022 oddaš povzetek (abstract) svojega raziskovanja v največ 400 besedah. Povzetek je lahko s kateregakoli področja prava (ustavno, kazensko, gospodarsko, mednarodno, primerjalno pravo itd.). Kot primeri: izboljšave našega volilnega sistema, pomanjkljivosti GDPR, pravica do splava v Sloveniji in Evropi itd. Prav tako lahko tudi nadgradiš svojo obvezno seminarsko nalogo.

“Abstract“ je zgolj povzetek tvoje raziskovalne teme. V njem se ne navaja virov. Praviloma je sestavljen iz enega odstavka.

Povzetek pošlji na: seminarsconferences@si.elsa.org 

Povzetke bodo nato pregledali in ocenili profesorji, odvetniki in ostali strokovnjaki iz prakse. Rezultate bomo sporočilo do 13. marca 2022. 

Avtorji sedmih najboljših povzetkov bodo svoje raziskovanje predstavili na konferenci v začetku aprila (predvidoma 7. aprila 2022). Če bodo epidemiološke razmere in ukrepi dopuščali, bo konferenca potekala v živo na Pravni fakulteti UL. Vsak bo imel na voljo 15 minut za predstavitev, 5 minut pa bo namenjenih vprašanjem. Strokovna komisija bo izbrala 3 najboljše avtorje, ki bodo prejeli nagrade.  

Vljudno vabljeni!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115