Priznanja študentom Pravne fakultete za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je v četrtek, 8. 12. 2016, podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. Priznanja so prejeli tisti študenti, ki presegajo zahteve in pričakovanja iz študijskih programov. Izbrani študenti so tako med drugim priznanja prejeli za aktivnosti na področju organizacije odmevnih dogodkov in za odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih.

Med desetimi prejemniki priznanj sta tudi dve ekipi študentov naše fakultete.

Študenti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za ekipno zmago na svetovnem tekmovanju iz poznavanja prava Evropske unije – European Law Moot Court

Študentje Pravne fakultete so na svetovnem tekmovanju iz poznavanja prava Evropske unije - European Law Moot Court z zmago (najprej na regionalnem finalu v Maastrichtu, nato pa še v Velikem finalu na Sodišču EU v Luksemburgu) dosegli ekipno 1. mesto, s katerim so nadgradili zbirko odmevnih dosežkov fakultete na tem mednarodnem  študentskem tekmovanju. Ožjo ekipo so pod mentorstvom izr. prof. dr. Ane Vlahek sestavljali študentke Lara Matan, Urša Ušeničnik in Mirjam Homar ter njihov trener Žiga Urankar, ki so prejeli rektorjevo priznanje, ekipi pa so v vlogi trenerjev do uspeha pomagali tudi nekdanji uspešni tekmovalci Sandra Koren, Kaja Batagelj in Ana Hergouth.
Več o tekmovanju...

Ekipa študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za osvojitev največjega števila individualnih nagrad in najprestižnejše nagrade za najboljšo delegacijo na svetovnem tekmovanju World International Model United Nations v simulaciji postopkov organov OZN.

Ekipa Pravne fakultete, v sestavi Matic Burkeljc, Veronika Cukrov, Jan Marčič Maruško, Maks David Osojnik, Gal Šumak Pečenko, Domen Turšič in Brina Žitnik, pod mentorstvom izr. prof. dr. Vasilke Sancin, se je med 9. in 15. 11. 2015 v New Yorku udeležila svetovnega tekmovanja World International Model United Nations v simulaciji postopkov organov OZN. Med več kot 500 udeleženci s celega sveta je prejela največ individualnih nagrad in tako osvojila tudi najprestižnejšo nagrado za najboljšo delegacijo WIMUN 2015 Secretary-General Award.
Več o tekmovanju... 

Obema ekipama iskreno čestitamo!

Dodatne informacije o dogodku in posnetek podelitve si lahko ogledate na spletni strani Univerze.

Obe uspešni ekipi s Pravne fakultete s priznanji.