Prvo mesto študentske ekipe na XIV. Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja EKČP

Ekipa Pravne fakultete, ki nosi ime nekdanjega profesorja te fakultete Henrika Steske, se je v pravkar končanem študijskem letu tradicionalno udeležila XIV. Regionalnega moot court tekmovanja iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic (Regional Moot Court Competition) in na tekmovanju dosegla prvo mesto

Finalni ustni del tekmovanja bi moral v spomladanskem terminu potekati v Mariboru, a se je zaradi situacije, povezane z boleznijo COVID-19, tekmovanje zaključilo po pisnem delu. Na tekmovanju je sodelovalo 12 ekip iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Albanije, Srbije, Severne Makedonije, Hrvaške in Slovenije. 

Ekipa, ki so jo sestavljali Anže Kimovec, Peter Podržaj, Nadja Strle, Petar Šokić, Gaja Tanko in Daša Tičar, se je kljub oviram, ki jih je prinesel virus, pod mentorstvom Špele Lovšin in as. Marjana Kosa odrezala odlično, saj je pripravila najboljša memoranduma tako za pritožnika kot za državo ter tako osvojila prvo mesto na tekmovanju. 

Z zmago se je ekipa uvrstila tudi v Trans-European Moot Court finale, kjer se bo spomladi prihodnje leto, če bodo razmere to dopuščale, na sedežu ESČP v Strasbourgu pomerila z zmagovalno ekipo sestrskega Nordic Moot Court tekmovanja, Moot Court Klubom Södermark iz Stockholma. 

Ekipi za izjemen uspeh iskreno čestitamo!
Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115