Sprememba primarnega elektronskega naslova v Študentskem informacijskem sistemu 18. 8. 2022

Spoštovane študentke in spoštovani študenti !

Po 18. 8. 2022 bo fakulteta pričela pošiljati vsa obvestila iz Študentskega informacijskega sistema na vaš študentski elektronski naslov.

18. 8. 2022 se bo izvedel prenos vašega osebnega elektronskega naslova v ŠIS-u v tako imenovani sekundarni naslov, ki ga boste študenti lahko med študijem tudi spreminjali. Primarni naslov v ŠIS-u  bo postal vaš univerzitetni študentski elektronski naslov, preko katerega bo potekala tudi vsa komunikacija fakultete s študenti .

Že od 15. 7. 2022, dostopate do svojega študentskega elektronskega naslova preko vseh aplikacij, ki podpirajo Exchange online protokol, ne pa več na obstoječi način preko Gmail-a. V pomoč za prenos nastavitev so vam bila poslana navodila (tudi priloga na oglasni deski), kako nastaviti svoje aplikacije za uspešen dostop do študentske elektronske pošte. Celotna vsebina nabiralnika študentskega elektronskega naslova, ki ste jo imeli  v storitvi Gmail je bila avtomatsko prenesena v vaš novi nabiralnik na Exchange Online. Že od študijskega leta 2020/21 so vam bila vsa obvestila iz spletnih učilnic PF poslana na študentski elektronski naslov. V vse storitve O365 se prijavljate s svojo identiteto UL, ki je oblike ab1234@student.uni-lj.si, v povezavi z vašim zaupnim geslom (enaka prijava kot v študentski informacijski sistem ŠIS). Velikost vašega novega predala je 100 GB. Pri tem veljajo pravila primerne rabe elektronske pošte.

Več o računalniških storitvah Pravne fakultete

Vse študente Pravne fakultete vljudno pozivamo, da se prijavijo v svoj študentski elektronski naslov in PRED 18. 8. stestirajo delovanje e-naslova.

V primeru, da vam ni omogočen dostop do študentske elektronske pošte prvo preverite svojo digitalno identiteto (preverjanje uporabniškega imena in gesla) na spletni strani https://id.uni-lj.si/DigitalnaIdentiteta in če je vaša digitalna identiteta pravilna se za rešitev težave obrnite na helpdesk@uni-lj.si,(navedite tudi fakulteto, svojo vpisno številko in  uporabniško ime).