Študenti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani najuspešnejši na 11. mednarodnem tekmovanju Model United Nations Turkey (MUNTR)

Ekipa Pravne fakultete v Ljubljani, v sestavi Laura Berus, Jekob Cerovšek, Irma-Samantha Martinšek, Jan Marčič Maruško, Maks David Osojnik, Iva Ramuš Cvetkovič, David Sotošek, Iza Thaler, Domen Turšič, Gašper Vojevec in Brina Žitnik ter pod mentorstvom doc. dr. Vasilke Sancin in as. mag. Maše Dine Kovič s Katedre za mednarodno pravo, je na mednarodnem tekmovanju MUNTR 2015, ki je potekalo v Antaliji (Turčija) med 2. in 6. marcem 2015 v konkurenci 650 delegatov osvojila skupno prvo mesto in tako Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani prislužila prestižno nagrado Best Delegation Award.

Gre za simulacijo pogajanj in postopkov v organih Združenih narodov, Nato in Stalnega arbitražnega sodišča. Poleg nagrade za najboljšo delegacijo so študentje Pravne fakultete osvojili tudi štiri najboljše posamične nagrade. V Varnostnem svetu OZN, kjer so razpravljali med drugim tudi o Islamski državi in razmejitvenem sporu med Kitajsko in Japonsko je Domen Turšič prejel nagrado Best Delegate Award za predstavnika Kitajske. V odboru Future NATO, kjer so razpravljali o varnostnih vprašanjih v letu 2049, je Jan Marčič Maruško prav tako prejel nagrado Best Delegate Award za predstavnika Nove Zelandije. Nagradi Best Arbitrator Award oz. Best Advocate Award pa sta prejela tudi Maks David Osojnik in Brina Žitnik v Stalnem arbitražnem sodišču, ki je odločalo v sporih Eurotunnel in Arctic Sunrise.

Študentom čestitamo za udeležbo in za dosežene odlične rezultate!

Udeležbo je podprl Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije.

Galerija