Uspeh ekipe PF LJ na svetovnem tekmovanju iz poznavanja prava EU - ELMC

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki se je na podlagi dobrih ocen pisnih memorandumov uvrstila na regionalni finale ELMC v Torino, je v vlogi predstavnika Evropske komisije zasedla 3.- 4. mesto regionalnega finala, tj. 9.-16. mesto na svetu. Poleg tega je imela naša ekipa najbolje ocenjena pisna izdelka (memoranduma za tožečo in toženo stranko) regionalnega finala

Čeprav ekipi kljub odličnim raziskovalnemu delu, argumentom in nastopom ni uspelo ponoviti uspehov iz 2004 in 2006, ko se je naša fakulteta uvrstila v Veliki Finale v Luksemburg in zasedla 1. in 2. mesto na svetu, o uspehu letošnje ekipe priča tudi dejstvo, da je bila boljša od ekip marsikatere prestižne univerze, ki so se udeležile tekmovanja, npr. LSE, King's College London, Karlove univerze v Pragi idr. Predvsem pa je pomembno, da so naši študentje s sodelovanjem na tekmovanju pridobili ogromno znanja in neprecenljive izkušnje. 

Ekipo so sestavljale študentke Kaja Batagelj, Ana Hergouth, Ana Marija Lančić in Tina Krajšek Samar, coachinje Mojca Ilešič, Urška Cujnik in Neža Šubic ter doc. dr. Ana Vlahek v vlogi mentorice.  

Ekipi čestitamo!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115