Uspeh ekipe Pravne fakultete na tekmovanju iz gospodarske mediacije

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani se je februarja 2016 v Parizu udeležila tekmovanja s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica – 11th ICC International Commercial Mediation Competition. 

Na tekmovanju je sodelovalo preko 130 priznanih mediatorjev z vsega sveta, ki so sodelovali kot mediatorji ali sodniki, poleg tega pa so s tekmovalci delili tudi svoje izkušnje in znanje. Tekmovanja se je udeležilo 66 ekip iz 33 držav. 

Ekipo Pravne fakultete so predstavljale Tina Ahačič, Maja Petrovič, Eva Venier in Kaja Zemljič. Ekipa se je udeležila štirih mediacij, pri čemer sta Kaja in Maja nastopili v vlogi različnih strank, Eva in Tina pa v vlogi njunih zagovornic. Pomerile so se z nasprotniki z belgijske Univerze v Antwerpnu, Hitotsubashi Univerze z Japonske, ameriške New York Law School in brazilske ekipe z Univerze v Sao Paulu. 

Tekmovalke so sodniki ocenili kot boljše v dveh mediacijah, v vseh pa so prejele zelo visoko število točk. Prejele so tudi številne pohvale glede t.i. “opening statementov” in sodelovanja z mediatorjem, ekipa je bila predlagana tudi za mnogo nagrad. Sodniki so pohvalili tudi njihove pisne izdelke in enega celo predložili Organizacijskemu odboru tekmovanja s predlogom, da ga priložijo sodniškim navodilom za ocenjevanje kot primer dobrega pisnega izdelka. 

Glede na skupno število točk se je ekipa uvrstila na odlično 28. mesto, kar je druga najboljša uvrstitev naše univerze na tem tekmovanju doslej. 

Študente so pod mentorstvom as. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc na tekmovanje pripravljali Aljaž Cankar, Maja Činč in Klavdija Kek. 

 

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115