Uspeh naše ekipe tudi na Evropskem tekmovanju v pravu človekovih pravic René Cassin

Ekipa Pravne fakultete je na Evropskem tekmovanju iz prava človekovih pravic René Cassin dosegla 12. mesto med 44 sodelujočimi ekipami. Gre za tekmovanje, ki poteka izključno v francoskem jeziku na podlagi fiktivnega primera, ki ga je treba obravnavati s stališča Evropske konvencije o človekovih pravicah in sodne prakse Evropskega sodišča za človekove pravice. Ekipe najprej pripravijo 30-stranski pisni izdelek, na tej podlagi je izbranih najboljših 16 ekip, ki se uvrstijo na ustni del, ki nato poteka v prostorih Sveta Evrope in ESČP v Strasbourgu.

Ekipo so sestavljali:

Mojca Ilešič (govornica)
Nina Metljak (govornica) in
Ivan Radulović (pravni svetovalec),

Za njihovo pripravo sta pod mentorstvom as. dr. Jerce Kramberger Škerl skrbeli Živa Nendl in Ruti Rous, obe diplomantki naše fakultete ter nekdanji tekmovalki na tem tekmovanju. 

Za ustrezno vrednotenje dela in rezultata naše ekipe je, kot vsako leto, treba poudariti, da se tekmovanja sicer v veliki večini udeležujejo ekipe, katerih materin jezik je francoščina (letos se je na ustni del uvrstilo kar 13 takih ekip, od »nefrankofonskih« pa poleg ljubljanske le še ekipi iz Romunije in Turčije). Glede na to, da je pri naših tekmovalcih francoščina drugi ali celo tretji tuji jezik, je njihov uspeh res velik, kar potrjujejo tudi številne osebne čestitke s strani članov žirij in organizatorjev v Strasbourgu.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115