Uspeh študentov Pravne fakultete v Ljubljani na tekmovanju WIMUN v Rimu

Ekipa Pravne fakultete v Ljubljani, v sestavi Katarina Emeršič, Peter Golob, Nika Pečevnik, Mateja Ščuka, Gal Šumak Pečenko, Lana Voinov, Ana Vran in Brina Žitnik ter pod mentorstvom doc. dr. Vasilke Sancin in as. mag. Maše Dine Kovič, je na mednarodnem tekmovanju simulacije postopkov Združenih narodov (WIMUN), ki je potekalo v Rimu (Italija) med 30. junijem in 4. julijem 2014 v organizaciji Svetovne zveze društev Združenih narodov (World Federation of United Nations Associations), osvojila skupno prvo mesto in prejela nagrado za Best Delegation.

Tekmovanje WIMUN je potekalo na sedežu Organizacije združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), v štirih simuliranih odborih Generalne skupščine OZN pa je sodelovalo preko 400 delegatov iz več kot 55 držav.

Poleg nagrade za najboljšo delegacijo so študentje Pravne fakultete osvojili tudi največ, kar osem, posamičnih nagrad. V prvem odboru Generalne skupščine OZN, ki je razpravljal o mednarodnem urejanju trgovine z lahkim strelnim in malokalibrskim orožjem, sta Nika Pečevnik in Ana Vran vsaka osvojili nagrado Honourable Mention Award kot predstavnici Francije in Mehike, Katarina Emeršič in Gal Šumak Pečenko pa Verbal Commendation za predstavnika ZDA in Japonske. V tretjem odboru Generalne skupščine OZN, kjer je tekla razprava o enakosti med spoloma, verski strpnosti ter opolnomočenju žensk preko izobraževanja, pa je Lana Voinov osvojila najprestižnejšo nagrado Best Delegate Award za predstavnico Francije,  Peter Golob in Brina Žitnik nagradi Honourable Mention Award kot predstavnika ZDA oz. Nemčije, Mateja Ščuka pa nagrado Verbal Commendation za predstavnico Ruske federacije.