Uspešna izvedba VIII. državnega tekmovanja Prav(n)a rešitev

Letos so študentje prava že osmo leto zapored preizkusili svoje znanje s področja civilnega in gospodarskega prava v okviru tekmovanja Prav(n)a rešitev. Letošnja udeležba je bila rekordna – kar 48 ekip oz. 144 študentov prava iz vseh slovenskih pravnih fakultet. 

Tekmovanje Prav(n)a rešitev je štiridnevni izobraževalni dogodek, ki ga vsako leto organizira Ženevski klub pravnikov. Na tekmovanju študentje prava v tričlanskih ekipah iščejo rešitve praktičnih primerov, ki jih zastavijo ugledne odvetniške pisarne. Prvi, predtekmovalni del, se je odvijal 5. in 6. aprila 2019. Najboljših 15 ekip iz predtekmovanja se je uvrstilo v finalni del, ki je potekal 12. in 13. aprila 2019. Uvod finalnega dela je potekal v prostorih fakultete, s slavnostnim govorom pa ga je otvoril prof. dr. Franjo Štiblar, mentor Ženevskega kluba pravnikov. Finalni del se je nadaljeval v soboto, 13. aprila, v prostorih sodelujočih odvetniških pisarn, v večernih urah pa sta sledili razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. 

Letošnji zmagovalci, ki so za nagrado prejeli plačano prakso pri odvetniški pisarni, so bili pri Odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji Klemen Kreča, Gal Gračanin in Anže Kimovec, pri Odvetniški družbi Ilić & partnerji Lea Lepoša, Leon Lah in Barbara Smogavc, pri Odvetniški pisarni Jadek & Pensa Simon Jančar, Meta Močnik in Ana Roš, pri Odvetniški pisarni CMS Reich-Rohrwig Hainz – Podružnica v Sloveniji Leonardo Rok Lampret, Dalija Čebašek in Žaklin Butinar ter pri Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki Tjaša Obadič, Sara Dolinar in Anja Valantič. 

Brez podpore sodelujočih odvetniških pisarn tekmovanja ne bi bilo mogoče izpeljati, saj so tako kot prejšnja leta tudi letos izkazale veliko podporo pri izvedbi. Izvedba tekmovanja prav tako ne bi bila mogoča brez sodelovanja sponzorjev: Tax-Fin-Lex, Evropska pravna fakulteta Nove univerze, Uradni list Republike Slovenije, Lexpera, Odvetniška pisarna Titan ter Odvetniška pisarna Matej Erjavec in partnerji. Ti so prepoznali vrednost Prav(n)e rešitve in pripomogli k ponovni uresničitvi vizije tekmovanja in Ženevskega kluba pravnikov nasploh, za kar se jim letošnji organizacijski odbor iskreno zahvaljuje. 

Še enkrat iskrene čestitke vsem zmagovalcem!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115