Uspešna udeležba študentov Pravne fakultete na tekmovanju s področja mednarodne gospodarske mediacije v Parizu

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani se je februarja 2019 v Parizu udeležila tekmovanja s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica – 14th ICC International Commercial Mediation Competition.

Na tekmovanju je sodelovalo preko 130 svetovno priznanih mediatorjev in tekmovalo 66 ekip iz več kot 30 držav sveta. Ekipo Pravne fakultete so predstavljali Urša Brinovec, Urša Demšar, Petra Miklašič in Tin Rudež Vendramin. Naši študenti so se pomerili z ekipami iz najrazličnejših delov sveta: Loyola Law School, Los Angeles; Aristotle University, Grčija; Charles University, Češka; O.P. Jindal Global University, Indija in University of Sao Paulo iz Brazilije.

Ekipa je po končnem seštevku vseh nastopov dosegla odlično 32. mesto in s tem prehitela nekatere ekipe naravnih govorcev ter ekipe, ki so jih pripravljali svetovno priznani mediatorji.

Študente so pod mentorstvom as. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc na tekmovanje pripravljale bivše tekmovalke, Tajda Jager, Maja Bosnič in Maja Činč.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115