Uspešna udeležba študentov Pravne fakultete na tekmovanju s področja mednarodne gospodarske mediacije

Tudi letos se je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani februarja udeležila mednarodnega tekmovanja iz gospodarske mediacije ICC International Commercial Mediation Competition, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica (International Chamber of Commerce) in ki je letos potekalo že sedemnajstič. Tekmovanje je tokrat potekalo v virtualni obliki.

Tekmovanja se je udeležilo preko 350 študentov in preko 150 priznanih mediatorjev z vsega sveta. Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki so jo sestavljali Jošt Mravljak, Nina Zgonec, Žana Cerjak in Žana Žabnikar, se je na tekmovanju pomerila z National Law University iz Indije, s City University of Hong Kong iz Hong Konga, s Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro iz Brazilije in z Universitas Gadjah Mada iz Indonezije.

Naša ekipa je proti vsem nasprotnikom nastopila izredno uspešno in je po končnem seštevku vseh nastopov dosegla 31. mesto in s tem prehitela nekatere ekipe naravnih govorcev ter ekipe, ki so jih pripravljali svetovno priznani mediatorji.

Študente sta pod mentorstvom doc. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc na tekmovanje pripravljali bivši tekmovalki Andreja Bohak in Kristina Kuča.

Iskrene čestitke!

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115