V ŠIS-u je 18. 8. 2022 primarni elektronski naslov študenta postal študentski elektronski naslov

Spoštovane študentke in spoštovani študenti !

18. 8. 2022 se je  izvedel prenos vašega osebnega elektronskega naslova v ŠIS-u v tako imenovani sekundarni naslov, ki ga boste študenti lahko med študijem tudi spreminjali. Primarni naslov v ŠIS-u  bo postal vaš študentski elektronski naslov, preko katerega bo potekala tudi vsa komunikacija fakultete s študenti .

Fakulteta bo pošiljala vsa obvestila iz Študentskega informacijskega sistema ŠIS na vaš študentski elektronski naslov.

Že od 15. 7. 2022, dostopate do svojega študentskega elektronskega naslova preko vseh aplikacij, ki podpirajo Exchange online protokol, ne pa več na obstoječi način preko Gmail-a. V pomoč za prenos nastavitev so vam bila poslana navodila (tudi priloga na oglasni deski), kako nastaviti svoje aplikacije za uspešen dostop do študentske elektronske pošte. Celotna vsebina nabiralnika študentskega elektronskega naslova, ki ste jo imeli  v storitvi Gmail je bila avtomatsko prenesena v vaš novi nabiralnik na Exchange Online. Že od študijskega leta 2020/21 so vam bila vsa obvestila iz spletnih učilnic PF poslana na študentski elektronski naslov. V vse storitve O365 se prijavljate s svojo identiteto UL, ki je oblike ab1234@student.uni-lj.si, v povezavi z vašim zaupnim geslom (enaka prijava kot v študentski informacijski sistem ŠIS). Velikost vašega novega predala je 100 GB. Pri tem veljajo pravila primerne rabe elektronske pošte.

Več o računalniških storitvah Pravne fakultete

Vse študente Pravne fakultete vljudno pozivamo, da se prijavite v svoj študentski elektronski naslov in stestirate delovanje e-naslova ter začnete redno spremljati študentsko elektronsko pošto.

V primeru, da vam ni omogočen dostop do študentske elektronske pošte prvo preverite svojo digitalno identiteto (preverjanje uporabniškega imena in gesla) na spletni strani https://id.uni-lj.si/DigitalnaIdentiteta in če je vaša digitalna identiteta pravilna, ne morete pa se prijaviti v študentski elektronski naslov, se za rešitev težave obrnite na helpdesk@uni-lj.si , navedite tudi fakulteto, svojo vpisno številko in  uporabniško ime.

Vsi študenti, ki ste prijavljeni na prejemanje novic na Spletni oglasni deski Pravne fakultete le te še prejemate na vaš osebni elektronski naslov, ki ste ga navedli pri prijavi na novice oglasne deske PF . S prijavo na  novice za napredujoči letnik boste pozvani, da navedete v prijavnico študentski elektronski naslov.