Willem C Vis International Commercial Arbitration Moot – odličen uspeh ekipe Pravne fakultete

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani v sestavi Žan Timon Aldžić Matiš, Lea Avsenik, Sandra Bertoncelj, Domen Peperko, Jan Prijatelj, Tilen Špenko in Mateja Ule je na tekmovanju iz mednarodnega gospodarskega in arbitražnega prava, Willem C Vis International Commercial Arbitration Moot Court, dosegla odličen uspeh.

Na tekmovanju Willem C. Vis East, ki je potekalo od 6. do 13. marca v Hong Kongu, se je ekipi prvič, odkar PF sodeluje, uspelo prebiti v finalni del, med 32 najboljših ekip  izmed 115 sodelujočih. Mateja Ule je ob tem prejela nagrado "Neil Kaplan Award for Best Oral Advocate – Honourable Mention" in se tako med več kot 350 govorci uvrstila med 33 najboljših na tekmovanju. 

Na tekmovanju Willem C. Vis, ki je potekalo na Dunaju od 18. do 24. Marca, je ekipa dosegla še uspeh v pisnem delu. Med vsemi sodelujočimi ekipami je bila nagrajena za oba oddana pisna izdelka ter prejela "Pieter Sanders Award for the Best Claimant's Memoranda - Honourable Mention" ter "Werner Melis Award for the best Respondent's Memorandum - Honourable Mention". S to uvrstitvijo se je ekipa za vsak memorandum prebila med okoli 20 najboljših ekip izmed 311 sodelujočih, ki prejmejo eno ali drugo izmed omenjenih priznanj. Prav tako je bila ekipa prvič na dunajskem tekmovanju nagrajena s priznanjema za oba memoranduma hkrati, kar v hudi konkurenci uspe le peščici ekip. 

Ekipo so na tekmovanje pripravljali Petra Lipovšek, Žiga Perović in Aleksander Hočevar pod mentorstvom prof. dr. Damjana Možine.

Ekipi iskreno čestitamo!

 

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115