Zmaga ekipe PF na regionalnem delu Monroe E Price Media Law Moot Court tekmovanju 2022/2023


Med 1. in 3. 12. 2022 je v Budimpešti potekalo tekmovanje Monroe E Price Media Law Moot Court za države srednje in vzhodne Evrope v organizaciji pravne fakultete univerze Eötvös Loránd v Budimpešti in Univerze v Oxfordu (Bonavero Institute of Human Rights). Letošnji primer se je nanašal na aktualno vprašanje regulacije medijev, svobode političnega in akademskega izražanja ter preiskovanja kriminala s pridobivanjem podatkov s socialnih omrežij. 

Ekipo Pravne fakultete Univerze v Ljubljane so sestavljali Asta Gerjevič Debevec (3. letnik), Benjamin Gorišek ( 2. letnik), Urh Šelih (1. letnik II. topnje) in Rok Tretjak (2. letnik). 

Ekipa je v vseh treh izločitvenih tekmah slavila zmago in se tako uvrstila v polfinale, kjer sta Asta Gerjevič Debevec in Benjamin Gorišek uspešno opravila vlogo zastopnika fiktivne države Kurulu. V finalu pa sta Rok Tretjak in Urh Šelih v vlogi zastopnika pritožnika ekipi priborila izjemno 1. mesto. Asta Gerjevič Debevec je prejela tudi nagrado za 4. najboljšo govorko tekmovanja

Na tekmovanje je ekipo pripravila mentorica as. Ana Samobor ob pomoči bivših tekmovalk Ane Rogelj in Staše Tušar. Pri pripravah na ustni del tekmovanja so pomagali še as. Marjan Kos, as. Jaka Kukavica, as. Mohor Fajdiga in študenti, ki so na tekmovanju sodelovali v preteklih letih.

 

Ekipa se bo aprila 2023 udeležila mednarodnega dela tekmovanja v organizaciji Univerze v Oxfordu, ki bo potekalo preko spleta.

 

Iskrene čestitke!