Tekmovanje PAX Moot Court – vabilo k prijavi

Z veseljem sporočamo, da bo mednarodno tekmovanje PAX Moot Court potekalo tudi v študijskem letu 2022/2023. Gre za prvo tekmovanje na področju mednarodnega zasebnega prava, ki se ga naša fakulteta udeležuje že četrto leto, pri tem pa dosega tudi odlične rezultate. V študijskem letu 2021/2022 je tako ekipa naše fakultete na tekmovanju zmagala.

Vse zainteresirane študente vljudno vabimo, da se prijavijo k sodelovanju. Glede na trenutne podatke organizatorjev bo ustni del tekmovanja v tem študijskem letu potekal v Antwerpnu. Letošnji tekmovalni primer lahko preberete v pripeti datoteki.

Tekmovanje poteka v ekipi štirih študentov, ki v simuliranem postopku nastopajo kot odvetniki. Na podlagi fiktivnega primera je njihova naloga, da za tožečo in za toženo stranko pripravijo pisna memoranduma, v katerih se opredelijo do konkretnih pravnih vprašanj s področja mednarodnega zasebnega prava. Svoje stranke pa nato zastopajo še na ustnem delu tekmovanja. Več informacij o tekmovanju najdete na spletni strani fakultetespletni strani tekmovanja in v pripetih datotekah. 


Za vse dodatne informacije in prijavo lahko pišete as. Filipu Douganu (filip.dougan@pf.uni-lj.si) do vključno 23. 11. 2022.