Vabilo k udeležbi na posvetu ob obeležitvi 60-letnice Evropskega sodišča za človekove pravice

»ESČP -VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC IN VLADAVINE PRAVA«

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Zlata predavalnica, 16. april 2019

V luči letošnje 60-letnice Evropskega sodišča za človekove pravice Ministrstvo za pravosodje v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani v torek, 16. aprila 2019, organizira posvet z naslovom »ESČP - varuh človekovih pravic in vladavine prava«. Dogodek, na katerem bodo sodelovali najvišji predstavniki slovenskega pravosodja ter vabljeni strokovnjaki iz tujine, bo namenjen tako študentom, sodnikom, državnim tožilcem , državnim odvetnikom in širši strokovni javnosti. 

Na posvetu bodo v ospredju vprašanja o vlogi ESČP v sistemu varstva človekovih pravic Sveta Evrope in njegovega pomena za spoštovanje vladavine prava, o možnih pristopih za preprečevanje kršitev Evropske konvencije o človekovih pravicah in obsodb ESČP ter o pomenu izvrševanja sodb ESČP in nadzoru Sveta Evrope nad njihovim izvrševanjem. Osnutek dnevnega reda posveta se nahaja v prilogi. 

Z izjemo predavanj tujih gostov bo dogodek potekal v slovenščini. Vljudno vas vabimo, da prijave z    navedbo     funkcije,  ki jo opravlja prijavljeni, pošljete na elektronski naslov usposabljanja.mp@gov.si najpozneje do 4. aprila  2019. Število mest je omejeno.

Vljudno vabljeni k udeležbi in aktivni razpravi na samem dogodku!


      Andreja Katič                                                        prof. dr. Grega Strban
                                       
ministrica za pravosodje                           dekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani