Pravni problemi startupov in kako jih rešiti

Trajanje projekta:  6 mesecev (februar – julij 2015)

Kratka vsebina projekta:

Projekt je namenjen raziskovanju pravnih problemov mladih podjetij (startup podjetja) s strani študentov Pravne fakultete v Ljubljani in se bo v sodelovanju s študenti Fakultete za računalništvo in informatiko zaključil s postavitvijo spletnega portala, na katerem bodo predstavljeni pravni problemi ter rešitve teh problemov. Časovno prva faza projekta bo namenjena pridobivanju znanja in izkušenj s pravnih področij gospodarskega, korporacijskega, delovnega prava in prava intelektualne lastnine, še posebej relevantnih za podjetnike. Znanje bomo pridobivali predvsem pri družbi VISIONECT, ki je primer uspešne družbe, ki je svojo pot začela kot startup. Prav tako se bomo s pravnimi problemi seznanjali v okviru Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI), ki je dom mnogim startupom na začetku njihove poti. Druga faza projekta bo potekala v sodelovanju s študenti Fakultete za računalništvo in informatiko, s katerimi bomo postavili spletni portal, na katerem bodo dostopne informacije o slovenskih startup podjetjih, predstavljena relevantna zakonodaja, odgovori na pogosta pravna vprašanja, nasveti ter tematski članki, v katerih bomo delili pridobljeno znanje.

 Projektna ekipa:

  • študenti: Marko Srebot, Alenka Benčina, Jaka Uršič, Luka Pregelj, Tajda Jernejčič, Sara Makovec, Jakob Predin, Luka Podgoršek, Tilen Nedanovski
  • glavni pedagoški mentor in koordinator: doc. dr. Gregor Dugar
  • delovna mentorja: Aljoša Hodžič  (VISIONECT, svetovanje in tehnološke rešitve d.o.o.) in Lidija Honzak (Ljubljanski univerzitetni inkubator, d.o.o.)
  • preostala sodelujoča pedagoška mentorja: prof. dr. Peter Grilc in asist.dr. Rok Stritar
Rezultat projekta
Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115