Knjižnica Pravne fakultete

Knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani je moderna visokošolska knjižnica odprtega tipa. Namenjena je študentom in profesorjem Pravne fakultete v Ljubljani ter ostalim obiskovalcem knjižnice. Prostori knjižnice omogočajo pravilno hranjenje knjižnega gradiva in kvalitetno izposojo. Knjižnica je opremljena z moderno računalniško opremo ter z brezžičnim internetnim omrežjem Eduroam. V knjižnici je omogočen dostop do številnih pravnih ter drugih informacijskih virov. Velika in svetla čitalnica omogoča študij do dvesto študentom. Danes predstavlja knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani eno najsodobnejših in najlepših knjižnic pri nas. S svojo obsežno knjižno zbirko ter dejavnostmi uresničuje svoje poslanstvo: »biti srce hrama učenosti«. 


Navodila za obiskovalce v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19

Prosimo vas, da v knjižnico vstopate le zdravi, brez znakov okužbe dihal.

Ob prihodu in odhodu si razkužite roke in upoštevajte varnostno razdaljo ter ostala priporočila za varovanje zdravja. Uporaba mask je obvezna, če ne morete zagotoviti varnostne razdalje vsaj 1,5 metra.  

Število čitalniških mest je omejeno, med študijskimi mesti je ustrezna razdalja, zato stolov ni dovoljeno prestavljati. Prav tako je v uporabi omejeno število računalnikov. 

Študentom Pravne fakultete UL bodo za študij na voljo tudi seminarji 1, 2, 3 in 4. Seminarji bodo odprti od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro. V vsakem seminarju bo lahko hkrati študiralo največ 10 oseb. 
Delovni čas knjižnice:
Naslov:
vpis, izposoja, čitalnica Univerza v Ljubljani Pravna fakulteta
Pravna fakulteta
OD PONEDELJKA DO PETKA: Poljanski nasip 2
           8.00 20.00 1000 Ljubljana
         Elektronski naslov: knjiznica@pf.uni-lj.si
Telefon:                     (01) 42 03 231
                                   (01) 42 03 232
Faks:                          (01) 42 03 282

Galerija


Datoteke