Spletni informacijski viri

Skupni katalog slovenskih knjižnic COBISS+ 

Cobiss+ lahko uporabite za iskanje gradiva v lokalnem katalogu Pravne fakultete v Ljubljani – PRFLJ ali v katalogu katere druge slovenske knjižnice.

Ob prijavi v Mojo knjižnico s številko izkaznice in geslom lahko sami rezervirate gradivo, preverite podatke o poteku roka izposoje, podaljšate izposojeno gradivo, pregledate zgodovino izposoje (v eni ali več knjižnicah), shranjujete iskalne zahteve, dodate gradivo na virtualno polico in uredite osebne podatke.

Na mobilnih napravah lahko uporabite aplikacijo mCOBISS, ki omogoča vse zgoraj naštete in še druge funkcije, na primer navodila za pot do knjižnice.PRAVNE PODATKOVNE ZBIRKE – SLOVENSKE

Pravni informacijski portal IUS-INFO

Revije, dostopne preko pravnega informacijskega portala IUS-INFO:

  • Pravna praksa:  Članki in strokovni prispevki iz najbolj brane slovenske pravne revije
  • Evro pravna praksa:  Članki s področja evropskega prava in pravne prakse
  • Podjetje in delo:  Strokovni članki in razprave s poudarkom na gospodarskem, delovnem in socialnem pravu
  • Revus:  Članki iz revije za evropsko ustavnost
  • Odvetnik:  Članki iz revije Odvetniške zbornice Slovenije
  • Sodnikov informator:  Bilten Vrhovnega sodišča RS


Davčni, finančni in pravni portal TAX-FIN-LEX

 

Revije, dostopne preko davčnega, finančnega in pravnega portala TAX-FIN-LEX:

  • Revija Pamfil: Revija društva mladih pravnikov in študentov Pravne fakultete v Ljubljani
  • Revija Odvetnik: Revija Odvetniške zbornice Slovenije
  • Revija Denar: Slovenska strokovna revija o davkih z glavnim poudarkom na uporabnem davčnem znanju in informacijah
  • Revija Poslovodno računovodstvo: Slovenska strokovna revija o davkih, ki je usmerjena v poslovodno računovodstvo


PRAVNE PODATKOVNE ZBIRKE – TUJE

Beck Online
Beck Online je nemška pravna zbirka, v kateri lahko brskate med več kot 500 priročniki, leksikoni in komentarji v polnem besedilu ter med več kot 90 strokovnimi in znanstvenimi revijami s področja prava, prav tako pa baza pokriva nemško sodno prakso in pravna mnenja.

Seznam revij


Hein OnlineHein Online je podatkovna zbirka v angleškem jeziku, ki vsebuje izjemno količino dokumentov in informacij iz pravne zgodovine v polnem besedilu. Omogoča dostop do pravnih in s pravom povezanih znanstvenih in strokovnih publikacij, pravnih razprav, U.S. Reports in še mnogo drugega. Ponuja tudi dostop do ameriške, kanadske in britanske sodne prakse in pravnih primerov.

Seznam revij 


Westlaw UK
Westlaw UK vsebuje dokumente s področja angleškega prava in pravno gradivo Evropske Unije – komentarje, sodno prakso in pravne primere, zakonodajo ter strokovne revije in knjige.


Brill's New Pauly Zbirka Brill's New Pauly vsebuje angleško izdajo temeljne enciklopedije Der Neue Pauly, ki jo od leta 1996 dalje izdaja založba JB Metzler. Zbirka je vrhunski referenčni pripomoček za raziskovanje starega sveta, ki pokriva več kot dvatisočletno zgodovino od drugega tisočletja pr. Kr. do zgodnjega srednjega veka. Posebnega poudarka so deležni medsebojni vplivi med grško-rimsko kulturo na eni strani ter semitsko, keltsko, germansko in slovansko kulturo ter judovstvom, krščanstvom in islamom na drugi. Mnoga gesla prinašajo tudi zemljevide in ilustracije, angleška izdaja pa vsebuje posodobljene bibliografske reference. 

JstorJstor vsebuje znanstvena besedila s številnih področij, med drugim tudi prava in zgodovine.DRUGI INFORMACIJSKI VIRI

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani – DiKUL

Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani
Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani je spletni portal, s pomočjo katerega lahko uporabniki iščejo v centralnem indeksu bibliografskih podatkov. Ta zajema več sto milijonov naročniških in prosto/odprto dostopnih virov svetovnih založnikov ter ostalih ponudnikov strokovnih in znanstvenih informacij z vseh znanstvenih ved. S pomočjo portala lahko uporabniki UL dostopajo tudi do celotnih besedil člankov e-revij ter do poglavij e-knjig.

DiKUL – seznam informacijskih virov


Mrežnik – PORTAL INFORMACIJSKIH VIROV
Mrežnik je portal z več kot 330 izbranimi informacijskimi viri, ki so namenjeni iskanju znanstvene in strokovne literature, kot so: elektronske revije, knjige, enciklopedije, slovarji itn.; bibliografski zapisi o člankih, knjigah, disertacijah itn.; statistični podatki, zvočni posnetki ter druge informacije. Nekateri viri so prosto dostopni vsem obiskovalcem portala, naročniški pa so dostopni predvsem z lokacij knjižnic Univerze v Ljubljani (UL).

Oddaljen dostop omogoča študentom in zaposlenim na UL uporabo več kot 100 naročniških virov tudi z lokacij izven knjižnic. Drugi člani omenjenih knjižnic pa na tak način lahko uporabljajo del teh virov, tako npr. člani NUK-a, ki niso študenti ali zaposleni na UL, več kot 50 virov. Veliko število virov je dostopno v mEga iskalniku.

Do Mrežnika lahko z geslom za Moja knjižnica - COBISS+ dostopate tudi od doma.

Navodila za oddaljeni dostop do informacijskih virov za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani: http://mreznik.nuk.uni-lj.si/oddaljeni-dostop.

Mrežnik – seznam informacijskih virov


Repozitorij Univerze v Ljubljani
Digitalna knjižnica Slovenije 
 


 

Nacionalni portal odprte znanosti
Open Access Slovenia
DOAJ: Directory of Open Access Journals

DOAB: Directory of Open Access Books

Sistory

ZBIRKE PRAVNIH PREDPISOV

Uradni list


Pravno-informacijski sistem RSSlovenski zakoni v angleškem jezikuEUR-Lex
SODNA PRAKSA

Vrhovno sodišče Republike Slovenije


Ustavno sodišče Republike Slovenije
 
Sodišče Evropske unije 

Evropsko sodišče za človekove pravice

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115