Pravniki tečemo

Sezona 2014/2015 
Trenutno organizirani treningi zaradi zasedenosti nekdanjih trenerjev ne potekajo, ker pa na naši FB strani še vedno opažamo precej obiskovalcev in interesa, naprošamo vse tiste, ki bi se bili pripravljeni skupini priključiti kot trenerji, soorganizatorji ali člani, da se javite na enega izmed teh e-naslovov:

ursic.helena@gmail.com 
katja.dolezalek@gmail.com
boznar.blaz@gmail.com   

Ni boljšega zdravila proti študijskemu stresu kot je tek, hkrati pa je vadba tudi odličen način za navezovanje in vzdrževanje stikov s sedanjimi in nekdanjimi kolegi. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!


Sezona 2013/2014
V sezoni 2013/2014 so treningi skupine Pravniki tečemo potekali pod vodstvom Blaža Božnarja, diplomanta Pravne fakultete v Ljubljani in nekdanjega atleta. 

Treningi so se odvijali na različnih lokacijah po Ljubljani in okolici (npr. Park Tivoli, ŠmarnaGora), udeleženci pa so bili sedanji in nekdanji študenti naše fakultete. 

Blaž je vsakokorat poskrbel za ustrezno ogrevanje, vaje atletske abecede in treninge pa je popestril z različnimi tekaškimi vadbami. 

Tudi v letu 2014 so se nekateri izmed članov podali na organizirane tekaške preizkušnje. Tako so (že tradicionalno) našo pravno fakulteto zastopali tudi na Teku štirih mostov v Škofji Loki. 

Najlepša hvala Blažu Božnarju za trud s skupino tudi v tretji sezoni obstoja Pravniki tečemo!


Sezona 2012/2013
V študijskem letu 2012/2013 je na Pravni fakulteti v Ljubljani zaživela tekaška skupina Pravniki tečemo.  Člani smo se udeleževali organiziranih tekaških prireditev in skupaj trenirali pod vodstvom nekdanjih atletov. Spodaj so objavljena kratka poročila s prireditev, ki bodo, upamo, zamikala še koga, da se nam pridruži kot tekač ali tudi pomočnik ustanoviteljicama skupine. Tekači začetniki in dobri rekreativci - vabljeni v našo družbo! 

Ljubljanski maraton (Ljubljana, 28. 10. 2012)
Predvečer maratona smo člani naše ekipe izkoristili za druženje ob »testeninki«, kjer smo drug drugega opogumljali zaradi izjemno slabe vremenske napovedi in si nabirali moči z dodatnimi ogljikovimi hidrati. Na maratonsko nedeljsko jutro nas je kljub predhodnim opozorilom vse presenetila zasnežena Ljubljana in telefoni so zaradi neštetih vprašanj »A gremo vseeno na maraton?« skoraj pregoreli. Uro pred prvo tekaško preizkušnjo, 10-kilometrskim tekom, se je izkazalo, da nas ekstremne vremenske razmere niso pretirano prestrašile, ampak nam le dvignile nivo adrenalina. Na startu smo se zbrali skoraj vsi prijavljeni tekmovalci. Po uspešno pretečenem rekreativnem teku in prvih čestitkah se je na pot podal drugi del ekipe in se spopadel z 21-kilometrsko preizkušnjo. Tudi v tej kategoriji so se naši tekači super odrezali. Pohvalimo se lahko celo z nastopom na 42km, pohvale gredo Janu! 

Kraški maraton (Sežana, 24. 3. 2013 )
Tudi letošnji kraški maraton ni prizanašal s slabim vremenom – dež, burja in tudi kakšna snežinka so zaznamovali razgibano tekaško preizkušnjo. V Sežani nas je uspešno zastopala skupina nekaj več kot 10 tekačev. Še posebej smo ponosni na Ano Arh in Marka Škerjanca z izjemnima časoma na 8 oz. 21-kilometrski progi.

Tek štirih mostov (Škofja Loka, 15. 6. 2013)
Kljub izpitnemu obdobju smo uspeli zbrati manjšo ekipo Pravniki tečemo, ki je nastopila na teku v Škofji Loki. Ker je bil to nočni tek, smo se na startu zbrali šele nekaj pred 21. uro. Po poti so nas spremljali številni glasni navijači, v zadnjem delu proge pa tudi številne bakle, ki so pričarale pravo grajsko vzdušje. Škofjeloški tek je bil zaradi prijetne okolice, dobre organizacije in domačnosti zares prijetna izkušnja in pravi zaključek tekaške sezone.

Za finančno pomoč pri izvedbi projektov se najlepše zahvaljujemo Študentskemu svetu Pravne fakultete in Društvu študentov prava Ljubljana. Za pomoč hvala tudi prijaznim računovodkinjam Pravne fakultete in gospe Barbari Šefman Sardoč za objavljanje naših obvestil.

Več informacij na: https://www.facebook.com/PravnikiTecemo

Katja Doležalek in Helena Uršič, vodji tekaške skupine Pravniki tečemo