Ženevski klub

Ženevski klub pravnikov je prostovoljno, nevladno, apolitično in neprofitno društvo. Gre za društvo študentov Pravne fakultete v Ljubljani, ki  izkazujejo poseben interes za mednarodno pravo, gospodarsko pravo, ekonomijo ali finance.

Klub je dobil ime po prvi letni ekskurziji v Ženevo, ki jo je leta 1989 prvič izvedel prof. dr. Franjo Štiblar. Sprva je bilo članstvo rezervirano za študente, ki so aktivno sodelovali pri organizaciji izletov v Ženevo, ZDA, v letu 2010 pa tudi na Kitajsko in Singapur. Kasneje je namen delovanja društva presegel zgolj organizacijo ekskurzij in izletov ter se razširil tudi na organizacijo drugih dogodkov, kot so predavanja in seminarji, ki jih običajno vodijo uveljavljeni odvetniki in ugledni strokovnjaki.

V letu 2012 so se aktivnosti kluba še razširile, saj so se člani kluba odločili za organizacijo prvega državnega pravnega moot court tekmovanja, imenovanega Prav(n)a rešitev. Tu se ekipe študentov prava iz cele Slovenije pomerijo pri reševanju fiktivnih primerov, ki jih pripravijo najuglednejše odvetniške pisarne v Sloveniji. Zmagovalne ekipe so nagrajene s plačanim pripravništvom v odvetniški pisarni. Tekmovanje se izvaja enkrat letno in je vsako leto številčnejše - tako glede števila sodelujočih odvetniških pisarn kot glede števila tekmovalnih ekip.

V letih 2014 in 2015 je klub organiziral tudi večje število seminarjev, imenovanih Pravo in startupi, kjer so ugledni pravniki, izkušeni poslovneži in strokovnjaki ter mladi podjetniki predstavili glavne pravne težave, s katerimi se novoustanovljena podjetja srečajo na poti ustanovitve in uveljavitve. 

Ženevski klub pravnikov si prizadeva, da bi obogatil študij na Pravni fakulteti v Ljubljani. Gradi most med pridobljenim akademskim znanjem in prakso. Vozu, ki ga študentje gradijo med študijem na fakulteti, doda še kolesa, ki člane kluba popeljejo od razvoja do uresničitve lastnih idej. 

Dodatne informacije o delovanju kluba in o članstvu v klubu so na voljo na e-naslovu: zenevski.klub@gmail.com

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115