Vabilo študentom k sodelovanju: raziskovalno-organizacijske priprave na stoletnico naše fakultete (zgodovina, filmski in ostali arhivi, nove tehnologije, ipd.)

Vse študentke in študente, ki bi želeli dejavno vključiti v organizacijsko-raziskovalne priprave na obeležitev 100. obletnice naše fakultete, vljudno vabim, da se mi čim prej oglasijo po elektronski pošti katja.skrubej@pf.uni-lj.si Prvi informativni sestanek bi imeli konec novembra. Z raziskovanjem bi, upoštevajoč čas sodelujočih, začeli čim prej, glavnina raziskovanja pa bi potekala med julijem in začetkom oktobra 2018.

Konkretno bi sodelovali pri raziskovanju in pripravljanju pisnega, slikovnega, fotografskega in filmskega gradiva za tiskano publikacijo, za osrednjo slavnostno akademijo in če bo šlo vse po sreči, tudi za dokumentarni film.

Stoletnico bomo praznovali z vrsto dogodkov, z  vrhuncem 15. aprila 2020, ko bomo še posebej slavnostno obeležili 100. obletnico slavnostnega otvoritvenega predavanja na naši fakulteti,  tj. predavanja prof. dr. Leonida Pitamica, Pravo in revolucija. Pravna fakulteta je sicer ena od štirih ustanovnih članic naše univerze, ustanovljene avgusta 1919.

Rok za informativne prijave je sreda, 22. novembra.

Vljudno vabljeni!

Katja Škrubej