Srebrna katedra in Študentska organizacija Pravne fakultete Univerze v Ljubljani prirejata serijo predavanj na daljavo na temo "Kaj mora pravnik vedeti o razvoju drugih znanosti?"

Posnetek prvega predavanja, ki ga je imel akademik prof. dr. Ivan Bratko na temo Etične in pravne dileme razvoja umetne inteligence, si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://predavanja.ustava.si

Tam najdete tudi  predgovor rektorja dr. Igorja Papiča, dobrodošlico dekana dr. Grege Strbana ter nekaj podatkov o aktivnosti Srebne katedre in Študentske organizacije Pravne fakultete Univerze v Ljubljani ter življenjepisa predavateljev prvih dveh predavanj. 

Organizacijski odbor (v sestavi: dr. Ciril Ribičič, dr. Stane Pejovnik, dr. Miha Hafner, Ajas Midžan,  Marjan Kos in Domen Končan) načrtuje, da bodo predavanja vsaka dva ali tri tedne, in sicer na teme napovedovanja potresov, spopadanja z virusi, bolezni, ki ogrožajo starejše, robotike, evtanazije, razmerij med ekonomsko in pravno znanostjo, dela v virtualnem okolju itd. 

Drugo predvanje bo v torek, 21. aprila 2020 ob 17.00 na aplikaciji ZOOM na temo

Izzivi sodobne znanosti

Predaval bo zaslužni profesor dr. Stane Pejovnik  

Če želite biti povabljeni k izvedbi tega in prihodnjih predavanj v živo s pomočjo sistema Zoom in prejemati obvestila o izvedenih predavanjih, se prosim prijavite po elektronski poti na Google Forms. Prijavnica je dostopna na: http://predavanja.ustava.si/prijava-za-ogled-predavanja-v-zivo/  

Organizacijski odbor bo vesel vsake vaše sugestije glede prihodnjih predavanj in predavateljev.


Za organizacijski odbor:

dr. Ciril Ribičič