Medkulturni dogodek MOST KULTUR

Spoštovani,

današnji povezani, globalni svet je nenehno v stiku na sto in en način. Lahko mu sledimo, ga beremo, se vanj aktivno vključujemo. Pa ga razumemo?

Pravimo mu svet sprememb – tehnoloških, ekonomskih, kulturnih. Medkulturni dialog(i), ki so nedavno obstajali pretežno med državami, nacijami, se prevešajo v medkulturni dialog znotraj držav. Ali so to bolj izzivi ali prednosti, še ne vemo, zagotovo pa sledimo misli, da je treba morebitna protislovja kultur premostiti.

Prav begunska kriza je pokazala, da nam kljub vsej povezanosti primanjkuje še precej odgovorov. Medsebojno ne-razumevanje povzroča premnoge prepade, zaradi katerih je gradnja medkulturnih mostov vse bolj potrebna.

Tako vas UNESCO mladinska platforma prijazno vabi na medkulturni dogodek MOST KULTUR, ki bo potekal v sredo, 9. novembra 2016, ob 18. uri v prostorih Društva za Združene narode na Cankarjevi 1.

Medkulturni dialog si želimo s Vami graditi z zgodbami, glasbo, kulinariko in pogovorom z begunci, ki zaradi vojnih razmer v Siriji in Iraku svoje življenje na novo gradijo v Sloveniji. In da razpravo še bolj začinimo, nas tipična sirijska in perzijska kulinarika ne bosta pustili ne lačnih in ne žejnih.

Prosimo za potrditev udeležbe na unescomp@gmail.com.

Lep pozdrav,

Ajda Gracia Golob

UNESCO mladinska platforma