Obvestila MGL za teden od 12. do 18. decembra 2016

SPET BO VROČE

Mjuzikel Sugar – Nekateri so za vroče je predstava z ljubezensko-gangstersko zgodbo, umeščeno v trideseta leta preteklega stoletja. Uprizoritev v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega je navdihnil Wilderjev film Nekateri so za vroče iz leta 1959. Slovenska praizvedba uprizoritve v režiji Stanislava Moša, pod glasbenim vodstvom Žarka Prinčiča, sega v leto 2008.

V sedmih sezonah si jo je v 142 ponovitvah ogledalo kar 48.500 gledalcev. Na Slovenskih dnevih komedije, leta 2009, ji je občinstvo podelilo naziv žlahtna komedija, Uroš Smolej pa je bil razglašen za žlahtnega komedijanta za dvojno vlogo Jerryja in Daphne.

Igrajo Ana Dolinar Horvat, Uroš SmolejGregor GrudenJanez StarinaJette Ostan VejrupGregor ČušinJožef Ropoša, Domen Valič in drugi. 

Mjuzikel si lahko ogledate v petek, 23. decembra, ob 19.30. že za 11,30 EUR! Več na mgl.si


SEDEM LET SKOMIN

Leta 1955 je Billy Wilder posnel film z naslovom Sedem let skomin. In prav iz tega filma je sloviti prizor, v katerem veter, ki piha skozi rešetke nad podzemno železnico, privzdigne frfotavo krilo dražestne Marilyn Monroe in jo poveliča v pop ikono 20. stoletja. Tedanja neusmiljena cenzura je filmsko različico te romantične komedije oropala sočnosti in žgečkljivosti – zato na koncu ne izvemo, kaj se je v resnici zgodilo. Sta končala med rjuhami ali ne? Na to vprašanje pa bo zagotovo odgovorila uprizoritev Mestnega gledališča ljubljanskega.

Igrajo Sebastian Cavazza, Mojca Funkl / Anja Drnovšek k. g, Ajda Smrekar, Gregor Čušin in Gregor Gruden

Komedijo Sedem let skomin si lahko ogledate 14. in 16. decembra na velikem odru MGL ob 19.30 že za 8,20€! Več na mgl.si

E-novice
Za prejemanje novic vnesite vaš email naslov.