Okrogla miza v ciklu pogovorov v Španskih borcih: Nasilje nad starimi moškimi

Opuščeni program, zavod za aplikativne študije v četrtek, 11. maja, ob 18.30 v bralnici Centra kulture Španski borci organizira pogovor o vzrokih za sistematično spregledovanje moških žrtev nasilja v poznih letih. Pristojne bomo vprašali, koliko so nanje pozorni zdravstveni delavci in zakaj stari moški ne prijavljajo nasilnih dejanj policiji ter od kje izvira nepozornost do obravnave starih moških žrtev nasilja v znanosti.

O teh in sorodnih dilemah bodo na podlagi teoretskih spoznanj in dolgoletnih izkušenj odgovarjale vodja oddelka za mladoletniško, spolno in družinsko kriminaliteto na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani in predsednica Društva državnih tožilcev Slovenije Mirjam Kline, specialistka družinske medicine in raziskovalka na katedri za družinsko medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani dr. Nena Kopčavar Guček in zaslužna profesorica sociologije na ljubljanski univerzi, prejemnica več državnih priznanj in častna članica Slovenskega sociološkega društva dr. Maca Jogan.

Pogovor bo povezoval Otto Gerdina.

Več informacij najdete na facebook profilu Opuščeni program (https://www.facebook.com/events/2125121584380976/) in na spletni strani Centra kulture Španski borci (http://www.spanskiborci.si/7/1139/nasilje-nad-starimi-moskimi.html).

Vljudno vabljeni!