Pravnik brez zakona je kot zemlja brez ozona

»PRAVNIK BREZ ZAKONA JE KOT ZEMLJA BREZ OZONA?«

 (uporaba zakonov na izpitih)

Ali misliš, da je smiselno, da bi študentje prava na izpitih lahko uporabljali zakone? Si mnenja, da je bolj smotrno, da se zakone v precejšnji meri učimo na pamet in namesto med dvema platnicama brskamo po spominu? Zanima nas tvoje mišljenje, takšno ali drugačno.

Študentski svet PF LJ snuje skupino, ki bo sprva preučila, v kolikšnem obsegu je študentom prava dovoljeno uporabljati zakone na izpitih. Ozrli se bomo tudi onkraj meja in pogledali, kakšne pristope uporabljalo primerljive priznane tuje fakultete.

Poglaviten namen iniciative Študentskega sveta je, da se skozi študentske oči kritično preuči tako prednosti kot slabosti uporabe zakonov na izpitih, na koncu pa se razmišljanja študentov predstavi senatu PF.

V kolikor te zanima sodelovanje pri pripravi memoranduma, se nam pridruži na konstitutivni seji skupine »Pravnik brez zakona je kot zemlja brez ozona«, ki bo v ponedeljek, 5. 2. 2018, ob 16:30 v modri predavalnici. V kolikor tvoj čas ne dopušča poglobljenega udejstvovanja, bomo hvaležni, če se nam pridružiš zgolj na prvem srečanju in nam predstaviš svoje mnenje ali pa le idejo za bolj domiselno ime skupine.

K sodelovanju ste vabljeni tako študentje kot tudi profesorji.

Carpe diem!

Študenski svet PF

E-novice
Za prejemanje novic vnesite vaš email naslov.