Vabilo k sodelovanju na All European international humanitarian and refugee law moot court competition

Med 22. in 26 novembrom 2016 bo na Pravni fakulteti v Ljubljani potekalo študentsko tekmovanje All European international humanitarian and refugee law moot court competition. Gre za prvo izvedbo tekmovanja, ki ga organizira Pravna fakulteta v sodelovanju z Mednarodnim odborom rdečega križa (ICRC) in Uradom visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) pod vodstvom prof. Vasilke Sancin in prof. Saše Zagorca.  

Na tekmovanju, ki bo potekalo v angleškem jeziku, bodo študentje obravnavali aktualne teme mednarodnega humanitarnega in begunskega prava ter pridobili izkušnje pravnega argumentiranja preko obravnave konkretnih pravnih primerov.

Potek tekmovanja: študentje se že ob prijavi seznanijo s primerom, ki so ga pripravili organizatorji in vsebuje vse pomembne informacije  (glej priloženi dokument - Case Study). Pred vsakim posameznim krogom tekmovanja pa bodo ekipam dane naloge in pravna vprašanja, ki jih bodo morale nasloviti pred sodniki. Finale tekmovanja, kjer se bosta pomerili dve najboljši ekipi, bo potekalo na Ustavnem sodišču Republike Slovenije.

K tekmovanju se lahko prijavi ekipa treh študentov prve ali druge bolonjske stopnje.
 
Več informacij o tekmovanju se nahaja v priloženih dokumentih. 

Prijave se zbirajo na elektronskem naslovu: ihlrefugeemoot@pf.uni-lj.si do 28. oktobra 2016.E-novice
Za prejemanje novic vnesite vaš email naslov.
Datoteke
Datoteke
acrobatCase Study (459.70 KB)