Vabilo k udeležbi na VIII. Pitamičevem vseslovenskem tekmovanju študentov prava

Vabilo k udeležbi na VIII. Pitamičevem vseslovenskem tekmovanju študentov prava

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Mariboru in Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici organizira tekmovanje s simulacijo postopka pred ustavnim sodiščem. Osrednja tema letošnjega primera je vprašanje človekovih pravic v času izrednega stanja.

Tekmovanje je organizirano kot model »moot court« tekmovanj in poteka v dveh delih: najprej se tekmovalci vseh treh pravnih fakultet pomerijo v pisanju dveh pisnih izdelkov, temu pa sledi ustni del tekmovanja. Najboljši ekipi  se bosta pomerili na ustni obravnavi, ki bo potekala na Ustavnem sodišču Republike Slovenije pred sodnim senatom, sestavljenim iz ustavnopravnih strokovnjakov. 

Sodelujejo lahko vsi študenti prava, tudi študentje 1. letnika in tisti, ki v tem študijskem letu nimajo statusa, a so vpisani na fakulteto. Študentje se lahko prijavijo kot ekipa treh študentov.

Prijavnico, pravila in časovnico najdete na spletni strani tekmovanja: http://pitamicevotekmovanjestudentovprava.blogspot.si/. Letošnji primer pa je priložen tudi v priponki.

Morebitna vprašanja in prošnje za pomoč pri sestavi ekip lahko pošljete na: pitamicevotekmovanje@gmail.com

ROK ZA PRIJAVO EKIP: 4. 11. 2016

E-novice
Za prejemanje novic vnesite vaš email naslov.