Vabilo na predstavitev EUI doktorskih programov

European University Institute (EUI) v Firencah ter Oddelek za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani vabita na javno predstavitev EUI doktorskih programov za akademsko leto 2018/2019.

EUI nudi v celoti financirane, štiriletne doktorske programe s področja družboslovja in humanistike (zgodovina, pravo, ekonomija ter politične in družbene vede). Za septembrski vpis v akademsko leto 2018/2019 je skupno na voljo približno 150 mest, ki že vključujejo plačano vpisnino in mesečno štipendijo.

Predstavitev EUI-ja potencialnim prijaviteljem na doktorski program za leto 2018 bo potekala na Univerzi v Ljubljani. Izvedeli boste vse o EUI, kako se prijaviti na doktorat, pa tudi, kako se prijaviti za slovensko štipendijo za EUI. Za predstavitev zadnje točke bo poskrbela Katja Bratuša, predstavnica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, ki štipendije tudi sicer ureja.

Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 20. novembra 2017, na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Aškerčeva 2) v Modri sobi (5. nadstropje) ob 12. uri. EUI Vam bo predstavil doktorski raziskovalec Tomaž Ivešić.

Za udeležbo na predstavitvi se registrirate z izpolnitvijo obrazca na: goo.gl/3hSSep ali pošljete elektronsko pošto v angleščini na: eui.pr@eui.eu.

Prijave za doktorski program EUI bodo odprte od 2. novembra 2017 do 31. januarja 2018. Do tega datuma je potrebno dokončati in oddati elektronsko prijavo za akademsko leto 2018/2019.

Več informacij o EUI, prijavah na doktorat in o štipendijah je moč najti na spletni strani: www.eui.eu/phd.