Vabilo na konferenco Odprti raziskovalni podatki v Sloveniji in delavnica za raziskovalce

Posredujemo vam vabilo UO društva Mlada akademija:

Odprta znanost se v zadnjih letih vse pogosteje pojavlja v besedilih financerjev znanstvenih raziskav in bo tudi eden izmed treh strebov, na katerih bo temeljil prihodnji okvirni program EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa. Tej temi smo namenili lanski dogodek Odprta znanost: izzivi in priložnosti za raziskovalce na začetku kariere, ki je bil zelo dobro obiskan, zato z ozaveščanjem in izobraževanjem raziskovalcev o odprti znanosti nadaljujemo tudi letos.

Spomladi smo na razpisu konzorcija FIT4RRI prejeli sredstva za organizacijo dvodnevne delavnice za raziskovalce, ki bo potekala 14. in 15. novembra v prostorih Univerzitetne knjižnice Maribor. Delavnico bodo vodili prizani strokovnjaki iz Slovenije in tujine, s sodelovanjem pa bodo udeleženci pridobili veščine, ki jim bodo omogočile, da bodo svoje podatke in druge rezultate raziskovanja delili odprto in odgovorno.

Program si lahko ogledate na naši spletni strani. Dogodek je brezplačen, vendar je obvezna prijava preko obrazca na strani Arhiva družboslovnih podatkov.

Poleg tega vse doktorske študente vabimo, da se včlanijo v naše društvo, da bodo tudi v bodoče obveščeni o dogodkih, ki jih organiziramo.

UO društva Mlada akademijaE-novice
Za prejemanje novic vnesite vaš email naslov.