Razpis za študijsko izmenjavo na Kitajskem ali v Braziliji za študijsko leto 2015/16

Pravna fakulteta v Ljubljani (PF UL) objavlja razpis, na katerem bo izbrala do štiri študente, ki se bodo v študijskem letu 2015-16 udeležili enosemestrske izmenjave na naslednjih dveh partnerskih pravnih fakultetah izven Evrope:
  • China University of Political Science and Law (Peking, Kitajska)
  • Universidade Federal de Minas Gerais (Belo Horizonte, Brazilija)
Za vsako od omenjenih univerz ima PF UL na voljo po dve mesti. Zainteresirani študenti lahko izbirajo med izmenjavo v prvem semestru (september 2015 - januar 2016 za Kitajsko oziroma avgust 2015 - december 2015 za Brazilijo) ali v drugem semestru (februar 2016 - julij 2016 za Kitajsko oziroma marec 2016 - julij 2016 za Brazilijo).

Opozarjamo, da pri tem razpisu ne gre za klasičen tip izmenjave, kjer bi izbrani študent samodejno dobil tudi štipendijo (kot je to npr. pri Erasmus izmenjavah), ampak morajo imeti izbrani študenti dovolj lastnih finančnih sredstev. Izbrani študenti bodo opravičeni plačila šolnine ter bodo pridobili status študenta na gostujoči instituciji. Vsi ostali stroški, vezani na bivanje v tujini v času študija, kot tudi stroški poti in zdravstvenega zavarovanja, pa so obveznost izbranih študentov! Nekaj finančnih sredstev bo predvidoma sicer možno pridobiti na razpisu za študijske obiske študentov, ki ga vsako leto objavi Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije. Izbrani študenti bodo o tej možnosti posebej obveščeni.


POGOJI ZA PRIJAVO NA RAZPIS


Študent PF UL lahko sodeluje na razpisu, če:
  • je v času prijave (t.j. v študijskem letu 20014/15) vpisan v 3. ali 4. letnik ali v dodatno leto  
  • prvostopenjskega študija;
  • bo imel v celotnem času izmenjave v tujini aktiven status študenta na PF UL.

ODDAJA VLOG IN ROK PRIJAVE
  • petek, 13. marec 2015 !!!
Pravočasne vloge so tiste, ki bodo do 12. ure tega dne v mednarodni pisarni (pritličje PF UL, desno do konca) ali v predalniku mednarodne pisarne, ki se nahaja v Dekanatu (prvo nadstropje PF UL). Prijave naj bodo oddane v prozorni mapi s stranskimi luknjami za vlaganje v fascikel, pri čemer naj bo na vrhu izpolnjen prijavni obrazec.

Izpolnjenemu prijavnemu obrazcu (glej priponko) je potrebno priložiti:
  • potrdilo o statusu študenta v študijskem letu 2014/15;
  • potrdilo o vseh do sedaj opravljenih izpitih na PF UL, iz katerega je razvidna povprečna ocena vseh opravljenih izpitov (zadostuje izpis iz ŠIS-a);
  • dokazilo o znanju tujih jezikov (OP.: Za izmenjavo na Kitajsko zadostuje znanje angleškega jezika, za izmenjavo v Brazilijo pa je priporočljivo znanje portugalskega jezika, saj nimamo zagotovila, da bo na voljo dovolj predmetov v angleškem jeziku);
  • življenjepis;
  • motivacijsko pismo (pričakovanja od študijskega bivanja v tujini, v slovenščini, dolžine najmanj eno in največ dve strani).

VEČ INFORMACIJ

Več informacij o obeh partnerskih fakultetah lahko zainteresirani študenti najdejo:
Dodatne informacije o razpisu lahko zainteresirani dobijo:
  • na informativnem sestanku, ki bo v ponedeljek, 2. marca 2015, ob 13:30h v Seminarju 4;
  • osebno  v mednarodni pisarni na PF UL (vsak delovni dan med  10. in 12. uro).
 
IZBOR KANDIDATOV IN OBVEŠČANJE PRIJAVLJENIH
O končnem izboru kandidatov bo odločil fakultetni koordinator programa ERASMUS+ (doc. dr. Luka Tičar) oz. oseba ali komisija, ki jo določi koordinator. Izbira se opravi na podlagi pisnih prijav. Osnovna merila za izbor so: motivacija študenta, povprečna ocena študenta v vseh letnikih študija in znanje tujih jezikov.

Vsi prijavljeni kandidati bodo o izboru obveščeni po e-pošti, najkasneje do srede, 25. marca 2015.