Informativni dnevi Pravne fakultete Univerze v Ljubljani 2022

Spoštovani bodoči študenti in študentke,

dobrodošli na drugem virtualnem informativnem dnevu Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

Predstavitve Pravne fakultete UL so potekale V ŽIVO na ZOOM povezavah po programu


PROGRAM:

1. Uvodni nagovor dekana oz. prodekanje,
2. Predstavitev študija na Pravni fakulteti UL (dekan oz. prodekanja),
3. Predstavitev obštudijskih dejavnosti idr. (študenti),
4. Razprava: Odgovore na vprašanja dijakov so podajali predstavniki vodstva fakultete, profesorji,
predstavniki študentskega referata in mednarodne pisarne ter študenti PF UL.


Vsi, ki se informativnega dneva Pravne fakultete niste uspeli udeležiti V ŽIVO, ste vabljeni, da si ogledate predstavitve:



Predstavitev prof. dr. Grega Strbana, Dekana
Pravne fakultete na informativnem dnevu


Predstavitev študentov Pravne fakultete na
informativnem dnev
u



Dobrodošli na video predstavitvi Pravne fakultete UL
 

Pripravili smo vam ogled fakultete, kjer želimo,
da se kmalu srečamo.





Informacije o študiju za bodoče študente


Pogosta vprašanja o študiju prava – odgovori študentov (Pamfil)



Video predstavitve Pravne fakultete 


Pravna fakulteta je v letu 2020 praznovala 100. obletnico ustanovitve. Zvrstili so se številni dogodki, zaposleni in tudi upokojeni profesorji fakultete smo pod vodstvom izr. prof. dr. Katje Škrubej ter  v sodelovanju z RTV SLO in AGRTF pripravili dokumentarni film o zgodovini Pravne fakultete.

Dokumentarni film o zgodovini Pravne fakultete "Imeti svoj glas"


Knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani je moderna visokošolska knjižnica odprtega tipa. Namenjena je študentom in profesorjem Pravne fakultete v Ljubljani ter ostalim obiskovalcem knjižnice. . Knjižnica je opremljena z moderno računalniško opremo ter z brezžičnim internetnim omrežjem Eduroam. V knjižnici je omogočen dostop do številnih pravnih ter drugih informacijskih virov.  v Ljubljani eno najsodobnejših in najlepših knjižnic pri nas. S svojo obsežno knjižno zbirko ter dejavnostmi uresničuje svoje poslanstvo: »biti srce hrama učenosti«.

Facebook stran


Pravna fakulteta je tudi mednarodno usmerjena in uveljavljena fakulteta. Zakaj?

  • Naši študenti imajo v času študija veliko možnosti študentskih izmenjav in praks v tujini, saj imamo preko 130 partnerskih univerz; samo v okviru programa Erasmus+ je sklenjenih 113 bilateralnih sporazumov. Vtise nekaterih študentov, ki so se z izmenjave v tujini že vrnili, najdete TUKAJ; sledite lahko tudi objavam na Facebook strani in Instagram profilu fakultetne mednarodne pisarne.
  • Fakulteta že dolga leta aktivno podpira sodelovanje svojih študentov na mednarodnih tekmovanjih v simuliranih sodnih in arbitražnih sporih. Takšna tekmovanja pomenijo za fakulteto preizkus njene kakovosti, za študente pa najbolj neposredno izkušnjo o tem, kako pravo v resnici deluje. Ekipe naših študentov v okviru teh tekmovanj posegajo po visokih mestih, kar sodelujočim študentom pogosto na široko odpre vrata na podiplomski študij na najbolj ugledne fakultete evropske in ameriške univerze.
  • Poleg poudarka evropskih, primerjalnih in mednarodnopravnih vsebin pri poučevanju v okviru rednih predmetov pogosto gostimo tuje predavatelje, ki obogatijo in popestrijo naš študijski proces.
  • Nudimo možnost pridobivanja dodatnega znanja na številnih strokovnih ekskurzijah v tujino, pa tudi na raznih poletnih šolah in seminarjih, ki jih pogosto organiziramo v sodelovanju s profesorji s tujih fakultet.
  • Študenti lahko preko različnih tečajev fakultativno izpopolnjujejo znanje tujih jezikov.

Nagovor dekana Pravne fakultete prof. dr. Grega Strbana na novoletnem srečanju



Oktobra z veseljem pozdravimo nove študente


Jeseni 2021 smo bruce in izmenjavne študente sprejeli na fakulteti




Brucovanja na Pravni fakulteti so vedno vesela in nepozabna.


Društvo ELSA Ljubljana
Pozdravljeni na informativnih dnevih PF UL tudi v imenu društva ELSA Ljubljana! Za vas smo pripravili kratko video predstavitev našega društva, v katerem boste lahko izvedeli osnovne informacije o delovanju in poslanstvu našega društva, ki na PF deluje že od l. 1992. Želimo vam prijetne informativne dneve in vso srečo pri vpisu na študij!
Kontakt: ljubljana@si.elsa.org


Koncert Pravne fakultet
e je poseben dogodek, ki ga študentje prava zdaj že tradicionalno organiziramo. Ideja je bila zasnovana z željo po sproščenem glasbenem druženju profesorjev in študentov Pravne fakultete ter vseh drugih, ki jih ljubezen do glasbe druži. Koncert sestavljajo glasbene in plesne točke, ki jih pripravijo profesorji in študentje, programu pa sledi tudi krajše druženje. Gre za edinstven, neponovljiv dogodek, ki ga vsako leto nestrpno pričakujem.
Posnetek 4. koncerta

Facebook stran



Pevski zbor PEGIUS
Pravna fakulteta je že več kot sto let izvor znanja pravnih ved. Že od nekdaj pa velja, da pravniki nismo le nekdo z veliko ljubeznijo do prava, vendar tudi do glasbe. To poslanstvo na Pravni fakulteti v Ljubljani že več kot desetletje uresničuje pevski zbor Pravne fakultete - Pegius. Mešani pevski zbor šteje od 20 do 40 pevk in pevcev, ki s svojimi glasovi in dobro voljo nastopajo na dogodkih na fakulteti in tudi zunaj njenih zidov. Bodoči študenti, vljudno vabljeni, če sem nam pridružite tudi vi in skupaj z nami nadaljujete pravniško glasbeno tradicijo.
Pevski zbor Pegius, Dajte,dajte - Brez besed - Somebody loves me 
Pevski zbor Pegius, Pevec

Facebook stran








Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115