Spletni informacijski viri

Skupni katalog slovenskih knjižnic COBISS+ 

Cobiss+ lahko uporabite za iskanje gradiva v lokalnem katalogu Pravne fakultete v Ljubljani – PRFLJ ali v katalogu katere druge slovenske knjižnice.

Ob prijavi v Mojo knjižnico s številko izkaznice in geslom lahko sami rezervirate gradivo, preverite podatke o poteku roka izposoje, podaljšate izposojeno gradivo, pregledate zgodovino izposoje (v eni ali več knjižnicah), shranjujete iskalne zahteve, dodate gradivo na virtualno polico in uredite osebne podatke.

Na mobilnih napravah lahko uporabite aplikacijo mCOBISS, ki omogoča vse zgoraj naštete in še druge funkcije, na primer navodila za pot do knjižnice.PRAVNE PODATKOVNE ZBIRKE – SLOVENSKE

Portal TAX-FIN-LEX (tax-fin-lex.si) 


Portal Tax-Fin-Lex - prijava za oddaljeni dostop

 

Revije dostopne preko portala Tax-Fin-Lex:

- Odvetnik

- Denar

- Poslovodno računovodstvo

- Pamfil

- Sodnikov informator

- Slovenska arbitražna praksa

- SIR*IUS

- Pravni letopis

- Zbornik znanstvenih razprav

- Javna uprava

- Revus

- Cepar

Dostop do portala Tax-Fin-Lex je na voljo v prostorih fakultete, za študente in zaposlene na Pravni fakulteti pa je omogočen tudi oddaljeni dostop. Prijava je mogoča s številko knjižnične izkaznice in geslom oziroma z digitalno identiteto. 
PRAVNE PODATKOVNE ZBIRKE – TUJE

Beck Online
Beck Online je nemška pravna zbirka, v kateri lahko brskate med več kot 500 priročniki, leksikoni in komentarji v polnem besedilu ter med več kot 90 strokovnimi in znanstvenimi revijami s področja prava, prav tako pa baza pokriva nemško sodno prakso in pravna mnenja.
Seznam revij
 

RDB – Rechtsdatenbank Manz

Avstrijska pravna baza, ki pokriva različna pravna področja. Na voljo so znanstvene in strokovne revije, sodna praksa in pravna mnenja.Za dostop pišite na naslov knjiznica@pf.uni-lj.si.
Seznam revij


Hein OnlineHein Online je podatkovna zbirka v angleškem jeziku, ki vsebuje izjemno količino dokumentov in informacij iz pravne zgodovine v polnem besedilu. Omogoča dostop do pravnih in s pravom povezanih znanstvenih in strokovnih publikacij, pravnih razprav, U.S. Reports in še mnogo drugega. Ponuja tudi dostop do ameriške, kanadske in britanske sodne prakse in pravnih primerov.
Seznam revij
 


Westlaw International

Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
Westlaw International je spletni informacijski vir s področja prava. Vsebuje različne zbirke pravnih virov, vključno z zakonodajo, sodno prakso in drugimi pravni viri, kot so pogodbe, sklepi, odločbe in primeri s komentarji. Nudi poglobljen pregled severnoameriških in britanskih virov ter tudi vsebine iz Evropske unije, Avstralije in Azije. Poleg številnih revij s področja prava lahko dostopamo tudi do indeksov revij, pravnih slovarjev in pravnih enciklopedij. Časovna dostopnost do polnega besedila revij je zelo različna.

Oxford Reports on International Law

Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti


Zbirka vsebuje sodno prakso s področja mednarodnega javnega prava, poročila mednarodnih sodišč, notranjih sodišč ter ad hoc sodišč.
Poročila vsebujejo polno besedilo sodnih odločb, kakovostne analize in komentarje. Ključne neangleške odločbe so prevedene v angleški jezik.

Max Planck Encyclopedias of International Law

Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti


Enciklopedije Max Planck so obsežen, analitičen vir, ki vsebuje recenzirane članke z vseh področij mednarodnega prava.
Dostopamo lahko do Max Planckove enciklopedije mednarodnega prava (vsebuje preko 1700 recenziranih člankov) kot tudi do Max Planckove enciklopedije mednarodnega procesnega prava.


Brill's New Pauly 
Zbirka Brill's New Pauly vsebuje angleško izdajo temeljne enciklopedije Der Neue Pauly, ki jo od leta 1996 dalje izdaja založba JB Metzler. Zbirka je vrhunski referenčni pripomoček za raziskovanje starega sveta, ki pokriva več kot dvatisočletno zgodovino od drugega tisočletja pr. Kr. do zgodnjega srednjega veka. Posebnega poudarka so deležni medsebojni vplivi med grško-rimsko kulturo na eni strani ter semitsko, keltsko, germansko in slovansko kulturo ter judovstvom, krščanstvom in islamom na drugi. Mnoga gesla prinašajo tudi zemljevide in ilustracije, angleška izdaja pa vsebuje posodobljene bibliografske reference. 

JstorJstor vsebuje znanstvena besedila s številnih področij, med drugim tudi prava in zgodovine.

L'Année philologiqueZbirka  L’Année philologique (APh) je namenjena iskanju in in pregledu znanstvene literature s področja grške in rimske civilizacije.


DRUGI INFORMACIJSKI VIRI

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani – DiKUL

Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani
Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani je spletni portal, s pomočjo katerega lahko uporabniki iščejo v centralnem indeksu bibliografskih podatkov. Ta zajema več sto milijonov naročniških in prosto/odprto dostopnih virov svetovnih založnikov ter ostalih ponudnikov strokovnih in znanstvenih informacij z vseh znanstvenih ved. S pomočjo portala lahko uporabniki UL dostopajo tudi do celotnih besedil člankov e-revij ter do poglavij e-knjig.

DiKUL – seznam informacijskih virov


Mrežnik – PORTAL INFORMACIJSKIH VIROV
Mrežnik je portal z več kot 330 izbranimi informacijskimi viri, ki so namenjeni iskanju znanstvene in strokovne literature, kot so: elektronske revije, knjige, enciklopedije, slovarji itn.; bibliografski zapisi o člankih, knjigah, disertacijah itn.; statistični podatki, zvočni posnetki ter druge informacije. Nekateri viri so prosto dostopni vsem obiskovalcem portala, naročniški pa so dostopni predvsem z lokacij knjižnic Univerze v Ljubljani (UL).

Oddaljen dostop omogoča študentom in zaposlenim na UL uporabo več kot 100 naročniških virov tudi z lokacij izven knjižnic. Drugi člani omenjenih knjižnic pa na tak način lahko uporabljajo del teh virov, tako npr. člani NUK-a, ki niso študenti ali zaposleni na UL, več kot 50 virov. Veliko število virov je dostopno v mEga iskalniku.

Do Mrežnika lahko z geslom za Moja knjižnica - COBISS+ dostopate tudi od doma.

Navodila za oddaljeni dostop do informacijskih virov za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani: http://mreznik.nuk.uni-lj.si/oddaljeni-dostop.

Mrežnik – seznam informacijskih virov

Elektronski informacijski viri - tečaji za uporabniku v okviru NUK-a


Repozitorij Univerze v Ljubljani
Digitalna knjižnica Slovenije 
 


 

Nacionalni portal odprte znanosti


DOAJ: Directory of Open Access Journals

DOAB: Directory of Open Access Books

Sistory

ZBIRKE PRAVNIH PREDPISOV

Uradni list


Pravno-informacijski sistem RSSlovenski zakoni v angleškem jezikuEUR-Lex
SODNA PRAKSA

Vrhovno sodišče Republike Slovenije


Ustavno sodišče Republike Slovenije
 
Sodišče Evropske unije 

Evropsko sodišče za človekove pravice

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115