Knjižnica Pravne fakultete

Knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani je moderna visokošolska knjižnica odprtega tipa. Namenjena je študentom in profesorjem Pravne fakultete v Ljubljani ter ostalim obiskovalcem knjižnice. Prostori knjižnice omogočajo pravilno hranjenje knjižnega gradiva in kvalitetno izposojo. Knjižnica je opremljena z moderno računalniško opremo ter z brezžičnim internetnim omrežjem Eduroam. V knjižnici je omogočen dostop do številnih pravnih ter drugih informacijskih virov. Velika in svetla čitalnica omogoča študij do dvesto študentom. Danes predstavlja knjižnica Pravne fakultete v Ljubljani eno najsodobnejših in najlepših knjižnic pri nas. S svojo obsežno knjižno zbirko ter dejavnostmi uresničuje svoje poslanstvo: »biti srce hrama učenosti«. 


SPREMEMBA V DELOVANJU KNJIŽNICE  

Z namenom preprečevanja širjenja okužb z virusom COVID-19 in v skladu z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih bo ČITALNICA do nadaljnjega ZAPRTA

Še vedno bo mogoča izposoja in vračilo gradiva, in sicer od ponedeljka do četrtka med 9.00 in 18.00 in v petek med 9.00 in 14.00. Prosimo, da gradivo, ki si ga boste želeli izposoditi, naročite vnaprej preko spletne aplikacije COBISS+, po elektronski pošti (knjiznica@pf.uni-lj.si) ali po telefonu (01)42 03 231. 

Izposojo in vračanje gradiva bomo izvajali pred vhodom v knjižnico iz Kapiteljske ulice. Prosimo, da pri tem upoštevate navodila knjižničarjev in seveda vsa priporočila za varovanje zdravja (prihod le zdravih oseb, uporaba maske, razkuževanje rok ob prihodu in odhodu ter ohranjanje ustrezne razdalje).  

Študentom, ki bivajo izven Mestne občine Ljubljana, manjšo količino naročenega gradiva (do tri izvode) po predhodnem dogovoru pošljemo po pošti. 

Kolektiv knjižnice 


Delovni čas knjižnice:
Naslov:
vpis, izposoja, čitalnica Univerza v Ljubljani Pravna fakulteta
Pravna fakulteta
OD PONEDELJKA DO PETKA: Poljanski nasip 2
           8.00 20.00 1000 Ljubljana
         Elektronski naslov: knjiznica@pf.uni-lj.si
Telefon:                     (01) 42 03 231
                                   (01) 42 03 232
Faks:                          (01) 42 03 282

Galerija