SLAM Sports Law Arbitration Moot

Tekmovanje na področju športne arbitraže. 

Splošno o tekmovanju:

Gre za moot court tekmovanje novejšega datuma, ki je nastalo v sodelovanju med zavodom Sport Lex iz Ljubljane in Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani. Cilj je spodbujanje študentov k širjenju znanja in pridobivanju izkušenj na področju prava v športu.

Obseg tekmovanja:

Na pisni del tekmovanja se lahko prijavi 24 ekip. Štiri ekipe z najboljšimi memorandumi pa se uvrstijo v finalni del tekmovanja, kjer se soočijo v ustnem nastopu proti drugim ekipam pred vrhunskimi strokovnjaki za športno arbitražo. 

Kraj in čas:

Priprave potekajo od decembra do konca marca.

 - Razglasitev primera: začetek meseca decembra,

- Oddaja pisnih memorandumov: sredina meseca februarja,

- Ustni zagovori: konec meseca marca,

Finalni del (ustni nastopi) predvidoma potekajo v Ljubljani, razen če razmere tega ne bi dopustile. Finalni del se lahko (iz epidemioloških razlogov) izvede tudi preko spleta.

Sestava ekipe:

Vsaka ekipa je sestavljena iz 3 študentov, ki v vlogi odvetnika zastopajo stranko hipotetičnega primera pred CAS-om (Court of Arbitration for Sport). 

Pogoji za sodelovanje:

- Vse stopnje tekmovanja se odvijajo v angleškem jeziku, zato je predpogoj odlično znanje angleščine. - Vsi člani ekipe morajo imeti obvezno status študenta za celotno leto tekmovanja.

- Zaželeno je poznavanja tematike prava v športu.

- Pomembna je sposobnost sodelovanja in delanja v skupini.

Kontaktna oseba:

Mentor: as. Marjan Kos (marjan.kos@pf.uni-lj.si).

Coach ekipe je dr. Dušan Mitrović (LL.M. (Berlin)).

Rok za prijavo:

Predvidoma v začetku meseca decembra (predhodno bo objavljen razpis).

Historiat udeležbe ekip na tekmovanju:

V prvi izvedbi tekmovanja se je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, v zasedbi Lana Avsenik Žibrat, Marija Šilc in Rok Poklukar, odlično odrezala na pisnem delu in se uvrstila v polfinale. 

V drugi izvedbi tekmovanja v študijskem letu 2020/21 je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani v zasedbi študentk Katarina Grad, April Koren in Tjaša Slatič na tekmovanju dosegla 1. mesto.

Na ustnem delu, ki je potekal prek spleta, so tekmovalke najprej premagale ekipo Pravne fakultete Univerze v Beogradu, v finalu pa ekipo Pravne fakultete Univerze v Zagrebu, ki je bila v drugem polfinalu boljša od Beloruske državne univerze.

Zunanje povezave:

Dodatne informacije glede pravil in registracije ekipe so dostopni na: https://sportlex.si/slam/sl/pravila/.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115