Ekonomski klub

Ekonomski klub Pravne fakultete v Ljubljani deluje kot prostovoljno druženje študentov in vseh na fakulteti, ki jih zanimajo aktualna ekonomska vprašanja. Osnovna oblika dela so javna predavanja in interna srečanja.

Kolegij kluba sestavlja 10 članov, sekretarka kluba je študentka 2. letnika, Maša Tičar (ticar.masa@gmail.com), ki vodi evidenco članov. Ob kolegiju je trenutno še 100 članov kluba.

Ekonomski klub deluje že dve desetletji. Teme srečanj so aktualne ekonomsko relevantne problematike.

Na srečanja redno vabimo priznane goste. V zadnjih dveh študijskih letih smo s strokovnjaki iz teh področji na srečanjih razpravljali o naslednjih temah: Optimistična ekonomska platforma za novo vlado, Svetovno gospodarstvo in Slovenija, Škodljivost zategovanja pasu, BITCOIN, Pogledi vrhovnega tožilstva Slovenije na aktualne zadeve iz finančnega področja, Siriza in zadolženost Grčije, Ekonomski in bančni trenutek in napoved, Delavska hranilnica in okrevanje slovenskega bančnega sektorja, Aktualna vprašanja zavarovalništva v Sloveniji in skupne pokojninske družbe ter o drugih zanimivih ekonomskih vprašanjih.

Predavatelji so bili gosti iz gospodarske prakse in financ, s katerimi se je po uvodnem ekspozeju razvijala živahna razprava.

Mentor kluba je prof. dr. Franjo Štiblar.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115