Model United Nations klub Pravne fakultete Univerze v Ljubljani
Model United Nations je aktivnost za študente, ki jih zanima mednarodno pravo in mednarodni odnosi. MUN je tudi globalna skupnost, ki povezuje dijake in študente vsega sveta. MUN deluje na principu srečanj z debato po protokolu Organizacije združenih narodov (OZN) in drugih mednarodnih organizacij. Vsak študent zastopa delegata druge države v debati na globalno aktualne teme, ki se obravnavajo v različnih organih OZN. Cilj srečanj je sprejetje resolucije, ki jo skupaj pripravijo delegati. Ob doseganju tega cilja pa se delegati naučijo tudi javnega nastopanja, angleške pravne terminologije in osnov mednarodnega prava.

MUN klub Pravne fakultete se vsako leto pod mentorstvom prof. dr. Vasilke Sancin in doc. dr. Maše Kovič Dine  udeleži vsaj enega mednarodnega MUN tekmovanja, kjer vselej doseže odlične rezultate.

MUN klub je nagrade za posamezne delegate ali nagrado za najboljšo delegacijo tekmovanja med drugim prejel na:

-        MUNIST (Istanbul, Turčija),

-        MUNTR (Antalija, Turčija),

-        WIMUN (New York, ZDA, tekmovanje poteka na sedežu OZN),

-        C'MUN (Barcelona, Španija),

-        CANIMUN (Montreal, Kanada).

V sklopu MUN kluba se bomo tudi v tem študijskem letu udeležili mednarodnih konferenc in tekmovanj v Evropi in zunaj nje.

MUN klub vsako leto organizira tudi mednarodno tekmovanje MUNLawS. Več o tekmovanju lahko izveste na spletni strani  www.munlaws.com,


 

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115