Ženevski klub pravnikov

Ženevski klub pravnikov je prostovoljno, nevladno, apolitično in neprofitno društvo. Gre za društvo študentov Pravne fakultete v Ljubljani, ki izkazujejo poseben interes za mednarodno pravo, gospodarsko pravo, ekonomijo ali finance.

Klub je dobil ime po prvi letni ekskurziji v Ženevo, ki jo je leta 1989 prvič izvedel prof. dr. Franjo Štiblar. Sprva je bilo članstvo rezervirano za študente, ki so aktivno sodelovali pri organizaciji izletov v Ženevo, ZDA, v letu 2010 pa tudi na Kitajsko in Singapur. Kasneje je namen delovanja društva presegel zgolj organizacijo ekskurzij in izletov ter se razširil tudi na organizacijo drugih dogodkov, kot so predavanja in seminarji, ki jih običajno vodijo uveljavljeni strokovnjaki s pravnega in ekonomskega področja.

V letu 2012 so se aktivnosti kluba dodatno razširile, saj so se člani odločili za organizacijo unikatnega pravnega tekmovanja, imenovanega Prav(n)a rešitev. Ekipe študentov prava iz cele Slovenije so se pomerile pri reševanju fiktivnih primerov, ki so jih pripravile najuglednejše slovenske odvetniške pisarne. Zmagovalne ekipe so bile nagrajene s plačanim pripravništvom pri sodelujočih odvetniških pisarnah. Po prvi uspešni izvedbi se je tekmovanje pričelo izvajati na letni ravni, pri čemer postaja vsako leto številčnejše - tako glede števila sodelujočih odvetniških pisarn kot glede števila tekmovalnih ekip.

Ženevski klub pravnikov si prizadeva, da bi obogatil študij na Pravni fakulteti v Ljubljani. Gradi most med pridobljenim akademskim znanjem in prakso. Vozu, ki ga študentje gradijo med študijem na fakulteti, doda še kolesa, ki člane kluba popeljejo od razvoja do uresničitve lastnih idej.

Dodatne informacije o delovanju kluba in o članstvu v klubu so na voljo na e-naslovu:zenevski.klub@gmail.com.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115