Društvo študentov psihologije Slovenije vabi na projekt " Kako si? Shajam."

Projekt se bo odvijal med 4. in 11. oktobrom v LjubljaniMariboruCeljuRavnah na Koroškem in Grosuplju.

Projekt Kako si? se vsako leto odvija ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja10. oktobra, in letos poteka že 12. leto. Tokrat je naša osrednja tema revščina.

Govorili bomo o vplivu socialnoekonomskega statusa in (prikrite) revščine na duševno zdravje in razvoj posameznika in tako ozaveščali javnost o pomembnosti teh vidikov (duševnega zdravja in razvoj posameznika) revščine, ki sta velikokrat spregledana. Osredotočili se bomo na revščino z vidika družbenega sistema in socialno ogroženih družin, dotaknili pa se bomo tudi različnih manjšin v Sloveniji ter govorili o vplivu finančnega primanjkljaja na ranljive skupine.

K soustvarjanju projekta smo povabili priznane strokovnjake, predavatelje in osebe z osebno izkušnjo, ki se v svojem delu in življenju srečujejo z vidiki in posledicami revščine. V Ljubljani s projektom začnemo 4. oktobra v Hostlu Tresor s pogovorom z Zlatanom Čordičem, bolj poznanim pod imenom Zlatko. V naslednjih dneh pa se bodo zvrstili različni brezplačni dogodki, kot so okrogla miza, kjer se bomo pogovarjali o ranljivih skupinah, filmski večer s komentarjem režiserja in igralke, predavanja o revščini kot delu družbenega sistemarazvojnem vidiku revščine; o shajanju ljudi izven Slovenije; o splošnem duševnem zdravju mladih ter tri delavnice, ki jih bodo izvedli študentje psihologije. V sodelovanju s Kraji ulice bomo v ponedeljek na otvoritvi poslušali tudi osebni zgodbi, v petek pa bosta potekala dva vodena ogleda Ljubljane v okviru Nevid(e)ne Lublane.

Celoten program projekta v Ljubljani si lahko ogledate v priloženi priponki, podrobnejše opise posameznih dogodkov pa lahko najdete na naši spletni in Facebook strani.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na otvoritev projekta, ki bo potekala v ponedeljek, 7. 10. ob 15.00 v predavalnici 18 na Filozofski fakulteti, obenem pa vabljeni tudi, da se nam pridružite na dogodkih in nam s tem pomagate ozaveščati o pomembnosti skrbi za duševno zdravje.